Werkwijze

FamilySupporters heeft een internationaal onderzochte en bewezen effectieve manier van werken, deze heet wraparound care. De kern van wraparound care is dat we niet boven maar naast de cliënt staan. Elke cliënt heeft (en kiest deze waar mogelijk zelf) een vaste coach, die qua specialisme en persoon een goede match is. De versterking van je eigen kracht en je eigen netwerk staan centraal. Samen gaan we aan de slag om te zorgen dat jij zelf de regie (terug)vindt. Bij wraparound care geef je zelf aan wat voor zorg of ondersteuning je nodig hebt. Jouw behoeftes staan hierbij dus centraal. Op die manier verschilt de behandeling dus per cliënt, en is er continue sprake van maatwerk.

Maatwerk staat centraal

Juist omdat maatwerk bij de FamilySupporters centraal staat is het erg belangrijk dat we wel een vaste structuur hebben in hoe we ons werk indelen. Dat doen we in 5 stappen: contact, intake, plan, actie en follow-up. We hebben dus een vaste werkwijze, maar de invulling hiervan verschilt natuurlijk per cliënt.

We werken op de plekken en tijden die nodig zijn. In veel situaties maken we een combinatie van persoonlijk contact en online-hulp (EHealth).

Formele zaken

In de startfase regelen we een aantal formele zaken: we bespreken onze ‘algemene voorwaarden’ en we tekenen de ‘overeenkomst zorg’. Informatie over ons beleid rond privacy, klachten, toezicht en cliëntenplatform vind je op deze pagina.