Annesofie Bakema

Directeur Regio Alkmaar/ Regiebehandelaar Jeugd/ Orthopedagoog-Generalist

Over Annesofie Bakema

Annesofie is in september 2018 begonnen bij FamilySupporters bij de vestiging Haaglanden. Ze heeft haar master Orthopedagogiek afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hieraan voorafgaand heeft ze de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond in Groningen. Vanaf januari 2021 is ze directeur van de vestiging Regio Alkmaar.

Annesofie is gestart als directeur vanuit de passie en visie om goede zorg te leveren. Ze is een echte bouwer en zet goede zorg voor cliënten centraal. Ze heeft in de Alkmaarse omgeving het mooie van FamilySupporters neer gezet door nauw samen te werken met zowel cliënten, gemeenten, inwoners, als andere organisaties. Zo wordt er met elkaar kwalitatieve goede hulp geboden, waarin maatwerk de standaard is. 

Tevens is Annesofie ervan overtuigd dat ze het mooiste vak heeft wat er is en combineert het huidige directeurschap graag met de hulpverlening. Ze werkt zowel met jeugd als met volwassenen en vanuit haar visie en aanpak is ze erg gericht op het gehele netwerk van de cliënt.  Hierbij maakt ze onder andere gebruik van de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Ze gaat samen met de cliënt op zoek naar de methodiek die het beste aansluit, om zon samen vorm te geven aan de behandeling.  Bij de diagnostiek vindt ze het belangrijk dat er oog is voor de gehele context en er goed wordt samengewerkt met de cliënt en ketenpartners. Het gaat dan ook niet om het label, maar om de handvatten en tips die voortvloeien uit het onderzoek. Annesofie heeft enkele jaren werkervaring met verschillende doelgroepen en problematieken. Zo heeft ze gewerkt met meiden die slachtoffer zijn geworden van loverboys/seksueel misbruik, bij de gesloten volwassen psychiatrie (KIB), bij een kinder- en jeugdtraumacentrum en zij heeft ook lesgegeven op een particuliere school aan studenten Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening.

Annesofie benadert personen en situaties met een open houding en is sensitief voor de verschillende culturen. Deze Groningse orthopedagoge is nuchter, betrouwbaar, integer en eerlijk. Cliënten en collega’s voelen zich snel bij haar vertrouwd, vanwege haar open en transparante houding.

Opleiding

Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Hanzehogeschool te Groningen

Master Pedagogische Wetenschappen; Orthopedagogiek, Vrije Universiteit te Amsterdam

Cognitief gedragstherapie 

EMDR (basis)

Bikkeltrainer

Schematherapie (basis)

ADOS-2


Cursussen:

- Rouwverwerking bij contactbreuk tussen kind en ouder

- AD(H)D; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen 

- Diagnostiek en behandeling bij suïcidaal gedrag bij jongeren