Loes Baas

Gezinscoach - Kunstzinnig counselor

Locatie

Over Loes Baas

Sinds 2001 is Loes werkzaam in de jeugdhulpverlening waar zij intensief heeft gewerkt met kinderen 0-18 jaar en ouders. Zij heeft zich o.a. geschoold in Video Hometraining, Acceptance en commitment therapie (ACT), Psychosociale Kunstzinnige therapie en Rots en Water. Loes heeft veel gewerkt met kinderen met hechtingsproblematiek, geeft individuele behandeling aan kinderen en jongeren tot 18 jaar en werkt als gezinscoach in gezinnen. Loes is moeder van drie kinderen en ervaringsdeskundige op het gebied van adoptie en hechting.

Wanneer Loes een tijdje met je oploopt wanneer jij of jullie het zelf even niet meer weten zal zij naast je gaan staan. Het doel is samen te onderzoeken wat helpend is voor jullie. Niet altijd is een oplossing het doel, het leren omgaan met wat er op dat moment in je leven is, is net zo belangrijk.

Naast een luisterend oor biedt Loes je verschillende beeldende en lichaamsgerichte werkvormen aan die jou helpen weer dichter bij jezelf te komen en weer in je kracht te komen. Hierbij steeds onderzoekend wat bij jou/jullie aansluit en wat werkt. Het kan zijn dat jullie samen een lichaamsgerichte oefening doen om uit je hoofd in je lijf te komen. Of jullie gaan beeldend aan de slag om zo meer inzicht te krijgen en rust te vinden. Soms spreken jullie af op kantoor maar Loes komt ook bij jou/jullie thuis of op school of misschien gaan jullie samen wandelen. Net wat aansluit en wat voor jou/jullie prettig is. Binnen gezinnen biedt Loes de mogelijkheid om middels video hometraining jullie meer inzicht te geven en jullie zelfvertrouwen in het ouderschap te vergroten.

Loes werkt in wederzijds vertrouwen en respect; openheid en eerlijkheid zijn belangrijk voor haar.

Haar werkstijl is divers en creatief. Ze werkt contextueel en systemisch o.a. met video, duplopoppetjes en met verschillende kunstzinnige en lichaamsgerichte werkvormen.

Opleiding

Sociaal pedagogische hulpverlening

Intensief ambulante gezinsbegeleiding

Kortdurende Video hometraining

Psychosociale Kunstzinnige therapie (voortgezette opleiding aan de academie integrale menswetenschappen)

Acceptance and Commitment Therapie (ACT)

Rots en Water trainer