Sabine Gerritsma

Orthopedagoog-Generalist & vestigingsdirecteur

Locatie

Over Sabine Gerritsma

Sabine werkt sinds 2009 in de jeugdhulpverlening. De eerste jaren vooral gericht op de zorg aan kinderen die vastlopen binnen het onderwijs. Sinds 2012 werkt zij binnen de jeugdhulp/jeugd GGZ, waarna zij in 2020 de overstap maakte naar FamilySupporters. Na het afronden van de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist werkt zij sinds maart 2024 als vestigingsdirecteur i.o. van de locatie Rijswijk naast haar hulpverlenerschap.

Sabine is een betrokken, empathische hulpverlener die houdt van positief denken en doorzetten. Samen met het gezin legt ze graag de puzzel in diagnostiek en denkt mee in wat er voor het kind nodig is om door te kunnen. De omgeving van het kind speelt hierin een belangrijk rol. De laatste jaren biedt Sabine veel behandeling (CGT, EMDR) en voert brede diagnostiek uit. Ook werkt zij graag met de jongere doelgroep (0-6 jaar) en hun ouders, o.a. middels videofeedback.
Sabine heeft oog voor de vraag van de cliënt en stelt deze centraal. Samen bouwen we aan het beste plan voor het hele gezin!
Als vestigingsdirecteur vindt zij het belangrijk dat het team goed zijn werk kan doen, met de inhoud van het werk voorop en gebruik makend van ieders krachten. Ook denkt zij graag mee over hoe het anders en beter kan binnen het zorglandschap.

Opleiding

Orthopedagoog-Generalist

Werken met videofeedback bij trauma en hechting (Basic Trust)

EMDR basis- en verdiepingscursus

Introductiecursus Infant Mental Health

Persoonlijkheidsonderzoek

WO Orthopedagogiek, specialisatie Leerproblemen