Paulien Foekens

Regiebehandelaar Jeugd / Orthopedagoog

Locatie

Over Paulien Foekens

Paulien heeft ruime ervaring op het gebied van psychologisch onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren. Haar vakgebieden zijn o.a. angst, aandachtsproblemen, zelfbeeld en trauma. Ook heeft zij zich een periode gericht op leeronderzoeken in samenwerking met scholen. De afgelopen jaren heeft zij zich verder gespecialiseerd in trauma. Vanuit vertrouwen gaat zij op zoek om de impact van gebeurtenissen beter te kunnen begrijpen en op effectief bevonden manieren te verwerken.

Vanuit haar pedagogische achtergrond heeft Paulien veel aandacht voor de rol van de omgeving; op welke manier is deze van invloed en hoe kan er samen met ouders/onderwijs/netwerk een ontwikkelingsbevorderende omgeving worden gecreëerd.

Als therapeut is Paulien positief ingesteld, ziet in ieder kind een unieke kracht en kijkt verder dan het zichtbare gedrag of prestaties. Zij heeft een open blik en zal waar nodig buiten kaders denken.

Verder haalt Paulien veel plezier uit het werken met groepen. Zij heeft ervaring in het geven van trainingen op het gebied van angst en mindfulness. Het integreren van componenten vanuit de mindfulness binnen bv. cognitieve gedragstherapie ziet zij als waardevolle aanvulling.

Paulien is naast haar werkzaamheden voor Familysupporters in Amsterdam Noord werkzaam bij Ouder- en Kindteam Westerpark. 

Opleiding

Orthopedagogiek (UvA)

Postmasteropleiding Orthopedagoog Generalist (NVO/BIG)

EMDR therapeut, basis en vervolg (enkelvoudig en complex trauma),

EMDR Europian practitioner i.o.

Mindfulness trainer MBSR