Leontine de Weijer

Systeem Therapeutisch Werker

Locatie

Over Leontine de Weijer

Leontine is ruim 25 jaar werkzaam binnen de jeugdzorg, waar ze veel ervaring heeft opgedaan in het werken met kinderen en gezinnen. Ze heeft ervaring met (complexe) opvoedsituaties waar het niet gaat zoals het kind, de ouders, de opvoeders zouden willen dat het gaat.

Ook heeft Leontine ervaring in situaties waarbij ouders en kinderen te maken hebben met een complexe situatie na scheiding van ouders.

Leontine is ervan overtuigd dat iedere ouder het beste wil voor zijn/haar kind. Echter kan het opvoeden voor iedereen met tijden een pittige opgave in het leven zijn. Het opvoeden van kinderen brengt grote uitdagingen met zich mee.

Het is soms een zoektocht naar antwoorden op nieuwe vragen die ontstaan tijdens de opvoeding van kinderen. Het is dan fijn als je de nodige support in je omgeving hebt. Mensen op wie je een beroep kan doen. Die je bij kunnen staan.

Leontine kan daar tijdelijk één van zijn. Ze zal op een passende manier aansluiten bij het gezin.

Ze zal samen met alle belangrijke mensen die betrokken zijn bij een kind en ouders onderzoeken wat er nodig is om weer vooruit te kunnen met elkaar. Daarbij zal ze altijd rekening houden met de wensen en mogelijkheden van de ander.

Leontine is transparant en duidelijk in wat ze doet en waarom ze dat doet. Ze zal voldoende tijd besteden aan de samenwerking met elkaar en het vertrouwen in haar als hulpverlener.

Volgens Leontine is ieder mens uniek, is ieder gezin uniek en is iedere vraag uniek.

Dat vraagt bij iedere situatie om passende manier van hulpverlenen en dat is waar Leontine voor staat. Samen zoeken en ontdekken wat er helpt en werkt in jouw situatie.

Opleiding

Maatschappelijk Werk &Dienstverlening

Scholing Complexe Scheiding

Opleiding tot Ouderschapsbegeleider

Signs of Safety

Systeem Therapeutisch Werker