Mieneke Plompen

Gezinscoach/systeem therapeutisch werker

Locatie

Over Mieneke Plompen

In de afgelopen 12 jaar heeft Mieneke op verschillende plekken in de jeugdzorg gewerkt. Zij heeft ervaring met werken met kinderen, jongeren en gezinnen in complexe situaties.

Zij vindt het belangrijk om naast het gezin te staan en samen te zoeken naar oplossingen die voor het gezin werken. Dit doet zij met humor en enthousiasme. Ze is oprecht, geïnteresseerd en onbevooroordeeld, maar kan ook direct zijn als dat nodig is.

Gedurende haar carrière werd haar interesse gewekt in de onderlinge gezinsdynamieken en is zij zich hierin gaan specialiseren als systeemtherapeutisch werker. Zij vindt het bijzonder om te ervaren hoe de dynamiek kan verbeteren als er ruimte komt voor begrip. “Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en wat wordt bedoeld en niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren.”

Mieneke staat bekend om haar betrokkenheid en gedrevenheid, zij is creatief en gebruikt dit ook in haar werk. Zij is voorstander van de principes van Geweldloos Verzet en weet uit ervaring welke uitdagingen het opvoeden van kinderen met zich meebrengt. Zij gebruikt deze principes in haar werk, omdat zij het belangrijk vindt om in verbinding te blijven met elkaar en gebruik te maken van de steun van de mensen om je heen.

Opleiding

Social Work, Hogeschool Leiden. 
Trainer Rots en Water. 
Systeemtherapeutisch werker, Lorentzhuis in Haarlem. 
Specialistische cursus Verbindend Gezag en Geweldloos Verzet.