Mascha Zeldenrust

Systeemtherapeut & veiligheidsfunctionaris

Locatie

Over Mascha Zeldenrust

Mascha is al heel vroeg begonnen in de hulpverlening vanuit een hele familie vol met hulpverleners. Na de opleiding ook echt te hebben gevolgd heeft zij meer dan tien jaar in de ggz ervaring opgedaan, waarvan 8 jaar op de gezinskliniek van de Bascule. Daar heeft zij geleerd dat het echt waardevol is en verandering kan geven als mensen zonder oordeel met je meedenken en meevoelen juist op de momenten dat het heel ingewikkeld is. In 2018 heeft zij de overstap gemaakt naar de jeugdhulp om daar vanuit een jeugdteam gezinnen hulp te kunnen bieden met een systemische visie en met als motto; doen wat nodig is.

In de loop der jaren heeft Mascha naast haar werk zich ook steeds verder ontwikkeld eerst als intensief ambulant hulpverlener en daarna als systeemtherapeut. Met als doel om de context waar mensen in leven meer mee te laten spelen, want problemen draag je nooit alleen en de oplossingen vaak ook niet.

Zelf gescheiden en als kind van gescheiden ouders heeft zij zich steeds meer verdiept in de dynamieken die spelen bij scheidingen en in nieuw samengestelde gezinnen. Het werken aan de band en de interactie tussen gezinsleden op een speelse manier doet zij het liefst.

Werken bij family supporters is voor haar een juiste uitdaging. Om hulp te bieden die ertoe doet, waar je krachten naar boven probeert te krijgen die in een crisis verweg lijken en die passend is bij het gezin dat zo stoer is om de hulp aan te gaan.

Opleiding

Theraplay

Systeemtherapie

Intensieve ambulante gezinsbegeleiding

Sociaal pedagogische hulpverlening