Myrthe van Schaik

Orthopedagoog

Locatie

Over Myrthe van Schaik

Myrthe is Orthopedagoog bij Family Supporters Regio Alkmaar.

Eerder rondde ze de bacheloropleiding Algemene Sociale Wetenschappen af. Hierdoor is Myrthe interdisciplinair opgeleid en gaat ze nieuwe uitdagingen aan met een open blik. In het derde en vierde jaar van haar opleiding heeft ze zich gespecialiseerd in orthopedagogiek en onderwijskunde.

Naast haar studie heeft Myrthe werkervaring opgedaan. Ze is al jaren actief als schaatstrainer en activiteiten begeleidster voor IJsclub Haarlem. Verder heeft ze als trainer en projectmanager gewerkt voor een horecaprojectbureau in Haarlem.

Daarnaast heeft ze praktijkervaring in de zorg. Naast haar werk bij Family Supporters werkt ze als groepsbegeleider op een woongroep voor jongeren met een lichtverstandelijke beperking en sociaal-emotionele problematiek. Ondanks dat ze hier veel voldoening uit haalt, wil ze zich graag verder verdiepen in diagnostiek en behandeling.

Myrthe is empathisch, zorgzaam, openminded en ‘down to earth’ dit maakt dat men zich snel bij haar vertrouwd voelt. Ze ziet de kwaliteiten van anderen en wil dit in haar werk graag als startpunt gebruiken. Samen kijken naar de mogelijkheden, is waar Myrthe energie uit haalt.

Opleiding

Bachelor Algemene Sociale Wetenschapen
Master Pedagogische wetenschappen Orthopedagogiek

Cognitieve Gedragstherapie
EMDR (basis)
Autism Diagnostic Observation Scale (ADOS-2)