Chloë Pool

Psycholoog en Cognitief gedragstherapeut

Locatie

Over Chloë Pool

Chloë heeft al ruim 10 jaar werkervaring binnen de GGZ & werkt nu als psycholoog binnen Familysupporters Kennemerland. Zij woont sinds een aantal jaren met veel plezier in Haarlem samen met haar vriend en zoontje. 
Ze hecht veel waarde aan ontwikkeling als persoon en als psycholoog. Naast haar werk blijft zij zich verdiepen en heeft zich gespecialiseerd tot cognitief gedragstherapeut en EMDR therapeut. 

Contact maken, aansluiting vinden en de ander begrijpen staan centraal in de behandeling. Middels haar warme, geïnteresseerde en oprechte houding bewerkstelligt ze dit met mensen van verschillende achtergronden en culturen, van jong tot oud. Voor de meeste mensen is het niet makkelijk te erkennen dat er problemen zijn en vervolgens om hulp te vragen. Zij bewondert juíst de moed en het doorzettingsvermogen van cliënten wanneer het hen lukt deze grote stap te zetten en ondersteunt hen graag de volgende stappen te maken. Chloë ziet het als een uitdaging, in samenwerking met de cliënt, te onderzoeken waarom iemand tot dit punt is gekomen en wat nodig is om diegene terug in zijn of haar kracht te zetten. Hierbij maakt zij gebruik van haar kennis, maar staat de cliënt en diens hulpvraag altijd centraal. Behandeling op maat! 

De afgelopen jaren heeft Chloë binnen de GGZ-cliënten geholpen met angst- en depressieve klachten, traumatische ervaringen, een laag zelfbeeld, overspanning en burn-out. Chloë maakt gebruik van cognitieve gedragstherapie, een vorm van therapie die je –voornamelijk door oefeningen– leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Daarnaast maakt Chloë ook gebruik van EMDR, Mindfulness & schematherapie. 

Opleiding

Psychologie Universiteit van Amsterdam
Cognitief Gedragstherapeut bij de VGCt (Vereniging Gedrags- en Cognitieve therapie)
EMDR Therapeut