Magda Luiten

Maatschappelijk werker / coördinator WMO

Locatie

Over Magda Luiten

Magda heeft binnen de sociale dienstverlening ervaring opgedaan in het werken met onder meer dak- en thuislozen, mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Ook heeft zij een aantal jaren met haar gezin kinderen opgevangen, die thuis in een crisissituatie waren terechtgekomen.

 Magda vindt het belangrijk om als hulpverlener naast iemand te staan; ze vindt dat de ander zich vrij moet kunnen voelen om zijn of haar verhaal te kunnen doen. Betrouwbaarheid, gelijkwaardigheid, openheid en integriteit staan bij haar hoog in het vaandel evenals humor en het goed willen luisteren naar de ander. Het opbouwen van een relatie met de ander vindt zij daarbij onmisbaar. Ook vindt zij het denken in mogelijkheden van belang en het zoveel mogelijk bij de ander laten van de regie. Daarnaast geeft ze (iemand) niet snel op.

Door haar groot inlevingsvermogen en betrokkenheid heeft Magda gemerkt dat mensen zich snel vertrouwd bij haar voelen en makkelijk vragen durven te stellen. Ongetwijfeld komt dit mede door haar eigen herstelervaringen na een ontwrichtende periode in haar leven. Hierdoor ervaart niet alleen zij zelf, maar ook de mensen met wie ze als hulpverlener in aanraking komt, dat ze hen goed kan begrijpen en helpen, ook als herstel vaak in heel kleine stappen gaat. Magda houdt van het oplossen van complexe situaties en wil zich in het bijzonder inzetten voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving.

Opleiding

Z-verpleegkundige (begeleiding mensen met verstandelijke beperking)

HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening

Basiscursus Herstelondersteunende Zorg