Haaglanden

Welkom bij FamilySupporters Haaglanden

Volwassen cliënten (18+): Momenteel heeft de vestiging Haaglanden een aannamestop voor 18+. We houden de website actueel. Daarnaast kunnen wij cliënten met DSW als zorgverzekeraar geen hulp bieden. 

Jeugd uit Den Haag (18-)Bij Familysupporters merken we een grote toestroom in aanmeldingen voor jeugdhulp. Om zowel inhoudelijk als budgettair het juiste te doen hebben we voor de aankomende 3 maanden in overleg met de gemeente Den Haag afgesproken dat we een goede triage uitvoeren en kritisch zullen nagaan of wij de juiste aanbieder zijn om de hulpvraag op te pakken. In sommige gevallen zullen wij enkel een advies geven, verwijzen naar aanbod buiten Family Supporters of duurt het langer voordat je geholpen wordt.

Jeugd diagnostiek (18-): nog twee plekken over. 

Jeugd vak therapie (18-): vol. Vanaf september hebben we weer plek. 

Stages: In 2023 hebben wij geen plek meer voor nieuwe stagiaires. In 2024 onderzoeken wij opnieuw het aantal plekken. 

Wij gaan verhuizen! Vanaf 1 augustus 2023 vind je ons twee deuren verderop (nr 25).

(laatst bijgewerkt op 25 mei 2023)

-----------------------------------------------------------------------

Onze vestiging FamilySupporters Haaglanden vind je in Rijswijk. Onze vestiging in Rijswijk is in de gehele regio actief. We hebben in deze regio ook een vestiging in Den Haag en Leiden. Je kan zelf kiezen bij welke vestiging je je aanmeldt. Twijfel je? Neem contact op met één van de vestigingen en dan kijken we samen welke vestiging het best passend is.

Haaglanden: Laan van Zuid Hoorn 29, 2289DC Rijswijk
Den Haag: Prins Mauritsplein 1a, 2582NA Den Haag
Holland Rijnland: 
Ina Boudier-Bakkerplein 1, 2331 HE Leiden

We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+. Ook met bijzondere vragen of complexe problematiek ben je bij onze multidisciplinaire teams van harte welkom. FamilySupporters heeft veel expertise op het gebied van (systeem)behandeling en diagnostiek. Maatwerk is de standaard en je kunt over het algemeen op korte termijn terecht, we hebben geen wachtlijst. 

FamilySupporters vindt dat mensen serieuze problemen niet onnodig moeten wachten op hulp. Daarom werken wij uit principe dus niet met wachtlijsten. Als je een aanmelding doet nemen we binnen drie werkdagen contact op voor overleg. Normaal gesproken starten we daarna binnen een maand met de hulp.

Wat wel kan gebeuren is dat we een aanmeldstop hebben in een bepaalde zorgsoort, bijvoorbeeld psychische hulp (ggz), gezinsbehandeling (jeugdhulp) of maatschappelijk werk (wmo). Het kan ook dat we meer aanmeldingen krijgen dan het team in de regio aan kan. Als we een aanmelding niet binnen een maand kunnen oppakken laten we dat dan ook direct weten. We denken dan uiteraard wel graag met je mee over andere (tussen-)oplossingen, binnen of buiten FamilySupporters.

Onze teams werken graag samen met verwijzers en zorgpartners om de juiste zorg te bieden. We kijken altijd naar alle leefgebieden en zoeken samen met alle betrokkenen naar een oplossing. We werken binnen de WMO, Jeugdhulpverlening & GGZ. 

Op de site vind je veel informatie; heb je een vraag die voor jou specifiek is, bel ons gerust dan denken we met je mee 070-2055797 (Rijswijk) 070-2199777 (Den Haag) & 071-2077844 (Holland Rijnland). We kunnen je uitleggen hoe we samenwerken met verwijzers zoals Jeugdbescherming, huisartsen of andere hulpverleningsinstanties om hulp op de juiste wijze te laten starten.