Benthe Zwiers

Vaktherapeut: Speltherapeut

Locatie

Over Benthe Zwiers

Al ruim 8 jaar mag Benthe de kinderen en jongeren in Twente met trauma, hechting- en emotionele problemen helpen door middel van spel.

Spelen is voor kinderen een manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken. Wat ze (nog) niet goed onder woorden kunnen brengen, kunnen ze vaak wel in hun spel laten zien. Kinderen spelen vaak over gebeurtenissen die hun bezig houden. Als speltherapeut is Benthe nieuwsgierig naar de oorzaak van het gedrag van een kind. Middels spel verbind Benthe zich met een kind, om zo samen vanuit veiligheid en aandacht, zijn of haar uitdagingen aan te gaan. Ze werkt graag praktisch, samen met (pleeg)ouders en of verzorgers en leerkrachten, om zo met zijn allen om een kind heen te gaan staan en het kind het vertrouwen te geven zijn of haar eigen pad te bewandelen.

Benthe is haar loopbaan begonnen in het (speciaal) basisonderwijs waar ze als leerkracht jarenlang ervaring heeft opgedaan. Als leerkracht was het voor haar belangrijk dat kinderen goed in hun vel zaten, pas dan kunnen ze leren. Sommige kinderen hadden echter meer hulp nodig, vandaar dat Benthe zich is gaan specialiseren. Elk jaar volgt ze bij- en nascholing om zichzelf scherp te houden en te verdiepen in onderwerpen die zij tegenkomt in de spelkamer. Zij vormt met collega speltherapeuten een intervisiegroep en is aangesloten bij de FVB/NVVS. 


Opleiding

Pabo, Pedagogiek, Kindercoaching, Post-HBO Speltherapie, Taal ErBij, Theraplay elementen, rouw en verlies opleiding, inhoudelijke cursussen en trainingen m.b.t. hechting, trauma en sekse en genderdiversiteit.