Farah Belhaj Chankour

Kind- en jeugdpsycholoog

Locatie

Over Farah Belhaj Chankour

Farah is een kind- en jeugdpsycholoog bij FamilySupporters Drechtsteden, met een hart voor de hulpverlening. Tijdens haar opleiding psychologie leerde zij een hoop over het belang van de ontwikkeling in de kindertijd en besloot zich als vrijwilliger in te zetten.

Haar inzet als vrijwilliger gaf haar de mogelijkheid om kinderen bij hun persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Zij begeleidde kinderen onder andere bij het ontdekken en verwezenlijken van hun dromen. Hierbij maakte zij kennis met kinderen vanuit diverse achtergronden, met verschillende dromen en hulpvragen. Kinderen met ieder een uniek verhaal en kracht.

Voor het kunnen bieden van de juiste ondersteuning vindt Farah het belangrijk om bij het kind en netwerk aan te sluiten, waarbij het kind en de eigen kracht centraal staan. In haar rol als hulpverlener staat zij dan ook naast het kind. Zij voelt zich hierom thuis bij de werkwijze van FamilySupporters. Haar open houding en warme uitstraling zorgen voor een vertrouwd gevoel bij zowel het kind als het netwerk, wat bijdraagt aan de kennismaking. Voor haar vormt dit de eerste stap bij het vinden van de juiste ondersteuning.

Opleiding

Master klinische kind- en jeugdpsychologie