Serge Bode

Voorzitter cliëntenraad

Over Serge Bode

Serge Bode is sinds een aantal jaar persoonlijk betrokken bij jeugd- en gezinszorg. Zijn behoefte om mensen te helpen en bij te staan heeft hij verder vormgegeven door zich o.a. sterk te maken voor de cliëntenraad van FamiliySupporters. Als eerste voorzitter ziet Serge het zijn taak om de cliëntenraad vanuit een goede basis op te bouwen, om er nu en in de toekomst te zijn voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Mede door eigen (jeugd)ervaring is hij sterk gemotiveerd zich verder professioneel te ontwikkelen. Naast ervaringsdeskundige op maatschappelijk gebied heeft hij een ruime basiskennis van wet- en regelgeving, psychologie, arbeid en heeft hij inmiddels een afgeronde MBO-opleiding Kindercoach Plus.

Naast zijn nieuwe baan (2023) als Internationaal Traplift bezorger blijft Serge zich graag inzetten als voorzitter van de cliëntenraad en geeft daarmee, samen met de andere leden, vorm aan de medezeggenschap van onze inmiddels al meer dan 5000 cliënten.

Serge werkt oplossingsgericht, bekijkt zaken vanuit diverse perspectieven zodat een ieders behoefte en belang behartigd blijft.

Opleiding