Ilse van Bekkum

Senior Gezinscoach – Regiebehandelaar Jeugddomein – HB/HSP specialist

Locatie

Over Ilse van Bekkum

Over Ilse van Bekkum

Ilse van Bekkum werkt al 30 jaar in de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Zij heeft expertise op het gebied van de cross-over jeugdhulp en jeugd GGZ, met specialisatie in thuiszittersproblematiek, hoogbegaafdheidsprofielen en inmiddels is zij ook HSP (High Sensitive Person) Professional. Als senior gezinscoach is zij in staat om individueel te behandelen dan wel het systeem te behandelen en het geheel te overzien. Ilse heeft veel ervaring met complexe problematiek en complexe gezinssituaties met domein overstijgende problematiek. 

Ilse is opgeleid in diverse richtingen op HBO en Universitair niveau, zij is bijvoorbeeld Schema-therapeutisch werker en Systeemwerker; daarnaast is zij naar eigen zeggen vooral opgeleid door het leven zelf, haar ervaringen en haar nieuwsgierigheid naar de mens en zijn/haar wereld. 

Naast het uitvoerend werk geeft Ilse ook trainingen bij het FamilySupporters Kenniscentrum, hierbij komt de mix van onderwijs en hulpverleningsachtergrond zeer goed van pas.

Ilse heeft eerder trainingen gegeven aan diverse non-profit organisaties waaronder kinderdagverblijven, scholen en jeugdhulpverleningsinstellingen. Haar trainingen worden over het algemeen goed beoordeeld. “Ilse is een actieve trainer die kennis en kunde combineert met humor en plezier.”

Ilse is oplossingsgericht en werkt vanuit diverse methodieken; doen wat werkt is haar op het lijf geschreven. 


Opleiding

Hoogbegaafdheid in de GGZ (RINO)

Schematherapie (van Genderen Opleidingen BV)

De Polyvagaal Theorie in traumabehandeling (Deb Dana) 

HSP Professional (Opleiding bij Elke van 't Hoof) 
SOS gecertificeerd (Signs of Safety) 
Psychodiagnostiek (diverse trainingen) 
Oplossingsgericht coachen 
Gezinscoaching van Complexe Intensieve Gezinnen
Systeemcoaching 
Kinder/jongerencoaching
Jeugdhulp professional 
Geweldloos verzet 
Psychologie (P) 
Orthopedagogiek (P) 
PABO Leerkracht PO