Carlijn Pieper

Speltherapeut, theraplay therapeut in opleiding.

Locatie

Over Carlijn Pieper

Volwassenen praten (meestal) over hun problemen, kinderen spelen erover. Carlijn gelooft in: “wat je speelt ben je zelf”. Spelen is een prettige en laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen.

Zij is speltherapeut geworden na ruim 10 jaar in de jeugd GGZ gewerkt te hebben.

Carlijn vindt de passie in haar werk door altijd te zoeken naar de krachten en mogelijkheden van een kind en zijn of haar ouders. Deze ontdekken, vergroten en versterken zijn haar kracht.  Spel is hiervoor een bijzonder middel, omdat het op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier aansluit bij het kind. Daardoor kunnen ouders en kinderen vaak samen weer verder.

Voor kinderen die het volgende hebben meegemaakt of meemaken kan speltherapie helpend zijn: ingrijpende gebeurtenissen (bijvoorbeeld ziekenhuisopname, scheiding, overlijden van een geliefd persoon, verhuizing of gepest worden). Problemen op school. (Getuige van) mishandeling, verwaarlozing of misbruik.

Als ouder of hulpverlener merk je dan vaak dat het gedrag van het kind verandert. Sommige kinderen worden agressief of druk, anderen trekken zich juist terug of krijgen (vage) lichamelijke klachten.

Voor kinderen die specifiek problemen hebben ondervonden in de hechtingsperiode geef ik ook Theraplay. Dit is een speelse methode om de band tussen ouder en kind te versterken.


Opleiding

Sociaal pedagogische hulpverlening (2007) Saxion Enschede
Master pedagogiek (2013) Fontys Hogeschool Tilburg
Theraplay & MIM basiscursus (2019) Rino groep, Amersfoort