Sterre van Sprundel

Orthopedagoog

Locatie

Over Sterre van Sprundel

Sterre is werkzaam als Orthopedagoog bij FamilySupporters op de locatie Amsterdam-Noord/Zaanstreek-Waterland.

Sterre biedt begeleiding en behandeling aan kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Zij voert hiernaast ook diagnostisch onderzoek uit, maar ziet dit zeker niet als eindstation. Diagnostisch onderzoek wordt door haar ingezet als middel, waarmee richting kan worden gegeven aan de behandeling. Bij individueel onderzoek vindt zij het belangrijk om oog te hebben voor de context. Haar visie is namelijk dat individuele factoren altijd in samenspraak bestaan met de omgeving en omstandigheden.

Wat Sterre kenmerkt is haar rustige, analytische en oordeelloze houding. Zij vindt het belangrijk dat cliënten zich op hun gemak voelen en werkt vanuit verbinding. Hierbij gebruikt zij verschillende behandelmethodes vanuit Cognitieve Gedragstherapie en Acceptance and Commitment Therapy. Zoals o.a. mindfulness en veranderen van cognities om beter te leren omgaan met negatieve gedachten en gevoelens.

Sterre werkt volgens de beroepscode en ethiek van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen (NVO) en is daarnaast aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Opleiding

Basiscursis Acceptance and Commitment Therapy (ACT i.o.)

Inleiding Basiscursus Cognitieve gedragstherapie (CGT i.o.)

Master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam

Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.