Machteld Valenkamp

Beeldend therapeut en Gezinscoach

Locatie

Over Machteld Valenkamp

Machteld werkt sinds 2008 als beeldend therapeut in de geestelijke gezondheidszorg, met kinderen, jongeren, volwassen of het hele gezin. Met de jaren heeft het systemisch werken steeds meer haar visie bepaald. Haar visie: onze omgeving is een bron van conflict én kracht. 

Machteld gaat er vanuit dat een mens het meest leert door te doen. Met materialen als verf, krijt, stof, klei of steen werk je aan opdrachten en thema’s die passen bij jouw klachten en krachten. Tijdens het werken kom je allerlei ervaringen tegen die je bewust maken van jezelf. Wie je bent wordt zichtbaar in je aanpak, stijl, blinde vlekken en plezier.  Kort samengevat leer je jouw gedrag en gedachten te ‘managen’ en te je te richten wat voor jou werkt.

Er is bij Machteld ruimte om stil te staan bij zin- en geloofsvragen. Ze gaat er vanuit dat een mens gelukkig(er) wordt wanneer je leeft vanuit wat je echt belangrijk vindt. Het is de kunst om vanuit jouw gedachten, waarden, levenservaringen en je persoonlijkheid de crisis om te draaien naar: zo wil ik leven!

 Opleiding

HBO Creatieve therapie Beeldend

Post-HBO Gezins Creatieve Therapie

WO Religiewetenschappen

Mindfulness en beeldende therapie