Monique van der Voort

Systeemtherapeut

Locatie

Over Monique van der Voort

Monique is systeemtherpeut en werkt al jaren met ouders, kinderen en jongeren, individueel of met het gehele gezin. Monique is begonnen als Sociaal Pedagogisch medewerker gespecialiseerd in de kinderpsychiatrie en werkte daarna als groepsleiding bij de crisis, dagbehandeling van kinderen en in een residentiële instelling. Na jaren lang in de jeugdzorg gewerkt te hebben, heeft ze  een kleine uitstap gemaakt als leidinggevende in de kinderopvang en BSO om daarna weer terug te keren naar jeugdhulpverlening en dan met name in de jeugd GGZ.

Na de opleiding als Sociaal Pedagogische Hulpverlening heeft zij vele opleidingen gedaan oa als runningtherapeut, familiemediator en systeemtherapeut (partner- en relatietherapeut). Naast het werken bij Family Supporters heeft Monique een eigen praktijk.

In het werken met gezinnen probeert Monique nieuwsgierig en zonder oordeel te luisteren naar het verhaal van het gezin. Ze hecht veel belang aan het contact, sluit aan bij dat wat het gezin nodig heeft, houdt ze van samenwerken, is positief en creatief in het meedenken en het zoeken naar oplossingen. Monique maakt gebruik van humor, is warm, betrokken maar kan soms ook duidelijk zijn en durft ook de mindere gemakkelijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Opleiding

Sociaal pedagogsch hulpverlener

Systeemtherapie (partner en relatietherapeut)
Familiemediator

Runningtherapie