Renate Niks

Ambulant hulpverlener: Systeemspecialist

Locatie

Over Renate Niks

Renate is een gepassioneerd gezinsbehandelaar en ‘systeemspecialist’, die wordt omschreven als een doorzetter: “Renate gaat verder waar anderen het er bij zouden laten zitten.”
Haar kwaliteiten liggen in het leggen van verbindingen en versterken van ieders eigen kracht, binnen ieders eigen mogelijkheden.Mensen voelen zich snel op gemak bij haar door de natuurlijke rust die ze uitstraalt. Ze sluit optimaal aan bij mensen, zonder oordeel. Zo schept zij in gesprekken veiligheid voor cliënten wat ruimte biedt om (opnieuw) te groeien in eigen ontwikkeling.

Met haar systemische kijk op alle niveaus, lukt het haar snel tot de kern te komen en deze aan te pakken. Ze is leergierig, heeft een groot analytische vermogen en houdt van een uitdaging, wat maakt dat ze open staat voor nieuwe ontwikkelingen en daar graag in mee gaat. Renate heeft veel zelfinzicht, mentaal zeer krachtig en staat open voor opbouwende kritiek. Naast haar enorme inlevingsvermogen beschikt zij over een gezonde dosis Twentse nuchterheid.

Opleiding

HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening

HBO+ Beeldcoach Gezinnen

HBO-Master Systeemspecialist

Renate is gespecialiseerd in:

Systemische behandelingen
Partnerrelatie
Gezinsdynamieken
Huiselijk geweld
Echtscheiding