Merav Brouk

Creatief vaktherapeut

Locatie

Over Merav Brouk

Merav is een moeder van drie kinderen en woont al 15 jaar in Amsterdam.

Ze heeft een sterk intuïtief vermogen en werkt zowel met als vanuit haar hart.

Kenmerkend aan haar is haar inlevingsvermogen, haar rust uitstraling en het respect waar ze haar cliënten mee bejegend.

 

Merav werkt met kinderen, jongeren en ook volwassenen. In haar praktijk heeft ze ruim ervaring opgedaan met verschillende problemen: (hoog)gevoeligheid, stress, depressie, angststoornissen en trauma. 

 

Daarnaast werkt Merav graag met anderstaligen; een doelgroep die zich vrij mag bewegen in de creatieve media, ongestoord door het continu zoeken naar woorden.

 

In haar werk gebruikt Merav verschillende technieken uit de beeldende kunsten zoals tekenen, schilderen en boetseren om een (innerlijk) proces te laten ontstaan.

 

In de beeldende therapie worden gevoelens, emoties, gebeurtenissen en processen uitgedrukt en verwerkt zonder dat woorden van pas hoeven te komen. Zo worden emoties en/of ervaringen die moeilijk of nog niet verwoord kunnen worden, wel zichtbaar in het kunstzinnige werk.

Via de creatieve oefeningen doet de cliënt nieuwe ervaringen op en krijgt hij inzichten die een nieuwe kijk op de problematiek kunnen bieden.

De kunstzinnige werken kunnen dienen als spiegel van onszelf en dat wat er in ons leeft. Vaste patronen en belemmeringen worden dan in het werk zichtbaar. De cliënt kan deze belemmeringen via de kunstzinnige werken op een andere manier waarnemen. Tegelijkertijd kan er met gerichte oefeningen aan de problematiek gewerkt worden om (innerlijke) verandering op gang te brengen.

 

Het doel van beeldend therapie is het versterken van het gezonde aspect in de mens om een stabiel evenwicht te herstellen.

Samen met Merav ga je jouw unieke ‘kleuren’ onderzoeken, ontdekken en uitdrukken  

In haar werk, biedt je Merav een veilige plek om helemaal jezelf te mogen zijn; zonder oordeel. 

Opleiding

Vaktherapie beeldend – HBO