Marleen te Winkel

Familiecoach

Locatie

Over Marleen te Winkel

Marleen is een open, toegankelijk, eerlijk , no nonsens gezinscoach.  Haar doel is om “echt” contact te mogen maken met het gezin, om vervolgens naast hen te gaan staan en te zoeken naar de vraag achter de vraag. Ze is zich sterk bewust van de tijdelijkheid van hulpverlening en probeert daarom ook vooral te kijken naar wat er al is om vanuit hier te kijken naar wat hierbij steunend zou zijn. Marleen is vasthoudend en creatief in het zoeken naar  manieren die bijdragen aan de gestelde vraag. Marleen heeft niet alle antwoorden en helaas ook de beroemde toverstaf niet,  maar wel een positieve houding, humor en flinke dosis doorzettingsvermogen. Haar missie is geslaagd als ze zo snel mogelijk overbodig kan zijn in het gezin te ondersteunen hun weg te (her)vinden, tot die tijd probeert ze er te zijn waar nodig en vooral niet waar niet 😉.

 “Vallen is niet erg, niet meer (kunnen opstaan wel)” . Marleen zoekt graag mee naar het laatste zetje dat soms nodig is om even weer overeind te komen en je weg weer verder te kunnen vervolgen.  

Opleiding

Sociaal pedagogische hulpverlening, trainer, cognitieve gedragscoach met paarden (in opleiding). 

Aanvullende cursussen gevolgd op systemisch en cultuursensitief werken in thuissituaties die onveilig voelen of zijn door een onbalans. Je kunt hierbij denken aan communicatie problemen binnen een relatie, het beslissen en doorlopen van een scheiding (ouderschap blijft), (ex)partner geweld dit kan zowel lichamelijk psychisch maar ook seksueel. Het (h)erkennen van onveilige opvoedingssituaties door psychische problemen bij ouders of 1 van de kinderen. Ook heb ik veel gewerkt met gezinnen waarin spanning voortkomt door culturele verschillen. Denk hierbij aan “wij” versus “ik” door cultuur, religie, overtuigingen, afkomst, woonomgeving etc.