Helen Jordense

(Regie)behandelaar ouders en kinderen in (hoogconflict) scheidingen

Locatie

Over Helen Jordense

Helen is een SKJ-geregistreerde professional met ruim twee decennia ervaring in de jeugdhulpverlening. Dankzij haar HBO-achtergrond en diverse specialisatieopleidingen in scheidinghulpverlening heeft ze een diepgaande kennis opgebouwd. Haar expertise ligt op het gebied van diverse vormen van ouderschap na scheiding. Zij heeft zich de afgelopen jaren met name gericht op (hoogconflict-)scheidingen, en (plotseling) contactverlies tussen ouder en kind (ouderverstoting/oudervervreemding). Haar voornaamste specialisatie in recente jaren is Parallel Solo Ouderschap geweest. Naast het directe werk met ouders in deze context, zet Helen zich graag in om ook bij andere professionals meer bekendheid te geven aan de verschillende vormen van ouderschap na een (hoogconflict-)scheiding of contactverlies. Ze doet dit in de hoop dat ze zo veel leed kan voorkomen voor zowel ouders als kinderen na een breuk.

Helen combineert professionaliteit met persoonlijkheid. Ze wordt gekenmerkt door haar open houding, humor, geduld en het vermogen om echt te luisteren. In haar benadering is ze rustig en stelt ze de ouder(s) en het kind centraal; ze staat naast hen en biedt begeleiding vanuit kennis en empathie. Haar filosofie draait om het belang van zelfregie en ze werkt altijd vanuit de systemische context.

Hoewel ze goed gedijt in individuele hulpverlening, functioneert Helen ook graag in een team. Ze is een buiten-de-box-denker en heeft regelmatig nieuwe uitdagingen nodig om te blijven groeien. Ondanks haar uitgebreide ervaring, blijft ze jong van geest en blijft ze zoeken naar innovatieve manieren om mensen te helpen.

Buiten haar primaire expertise is Helen ook opgeleid als familieopsteller en kan zowel groeps- als tafelopstellingen begeleiden. Ze heeft zich ook verdiept in elementair coaching, waarbij ze tarotkaarten gebruikt als instrument voor inzicht en reflectie.

In haar vrije tijd vindt Helen balans in yoga, koken, en het buiten zijn – of dat nu in de natuur is of op het strand; wel graag met een zonnetje! Ze is gepassioneerd over interacties met mensen, maar koestert ook momenten van alleen-zijn om tot zichzelf te komen.

Opleiding

HBO Culturele Maatschappelijke Vorming, gericht op Vrijetijdskunde (kunst en cultuur) aan de HR&O in Rotterdam (1991-1995)

Elementair Therapeut (2009 – 2010)

Familieopstellingen (2011 - 2012)

Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren (2015-2016)

Diverse specialisatie opleidingen/trainingen met betrekking tot ouderschap na scheiding, zoals:

  • Ouderschap Blijft, Parallel Solo Ouderschap, Kinderen uit de Knel, (H)erken de taal van Ouderverstoting, Specialisatie Complexe Omgangsproblematiek, MASIC