Mildred Smid

Speltherapeut

Locatie

Over Mildred Smid

Ik ben Mildred Smid en hou van mij vak! Ik werk in Alkmaar als speltherapeut en pas daarnaast ook symbooldrama, ouder/ kind speltherapie en video-interactie toe.

Spelen betekent geen zorgen maken! Ook als er in het echte leven zorgen kunnen zijn. Het gaat over op pad gaan en nog niet precies te weten waar je uitkomt. Dat hoeft niet, want het is een echte ervaring en ook maar spel. Onderweg ervaar en voel je van alles. Waar blijf je lang staan en waar wil je liever rennen? Ik ben er graag bij! Samen kijken we, wat belangrijk is voor wie er speelt. Als we er samen bij zijn, is het een gebeurtenis, waar we allebei iets bij voelen en ervaren. In speltherapie sta je daar bij stil. Zo leer je veel over jezelf. En zo merken we op, hoe we allemaal iets anders meemaken, voelen en denken. Spanning kan stijgen en dalen en dat mag! Ik zorg ervoor dat het niet tè spannend wordt, net genoeg om iets te beleven. Het gaat erom dat je een manier vindt om je uit te drukken, met of zonder woorden. Spel, creatief, toneel, wat je past dat doen we!

Ouders zijn belangrijk als kinderen speltherapie gaan doen.

We reageren namelijk allemaal op elkaar. Speltherapie kan van alles in beweging brengen, waardoor kinderen zich meer of op een andere manier gaan uiten. Ouders kunnen hun kind juist op de moeilijke momenten steunen en geruststellen. Als therapie helpt, dan hebben ouders daar een belangrijke rol in! Ik zie ouders regelmatig, om te horen wat er speelt en ook hen te steunen in het proces.

School of andere plekken waar het kind vaak is, kunnen ook worden betrokken. Zodat het kind kan groeien, in het midden van mensen die het kind kennen en begrijpen.

 

 

Opleiding

  • Speltherapie
  • Theraplay
  • MBT-kind
  • VIPP-SD
  • Symbooldrama
  • DDP