Jeske Meijsing

Orthopedagoog-Gerenalist

Locatie

Over Jeske Meijsing

Jeske werkt als orthopedagoog bij Family Supporters Jeugd. Zij werkt al meer dan tien jaar met kinderen/ jeugdigen en hun gezinnen. De afgelopen jaren heeft ze brede ervaring opgedaan binnen een organisatie voor Jeugdhulp en Jeugd GGZ in regio Utrecht/ Zoetermeer en Pijnacker. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan in de diagnostiek, behandeling en opvoedondersteuning. Ook heeft zij daar gewerkt als regiebehandelaar binnen de Jeugdhulp.

Jeske is een enthousiaste, betrokken hulpverlener. Ze gaat samen met de jeugdige en/ of het gezin op zoek naar wat er bij hen het beste past. Hierbij denkt ze niet in hokjes, maar wil ze juist in de samenwerking een manier vinden waardoor het kind en zijn/ haar gezin weer meer in zijn kracht komt. In haar werkwijze is Jeske eerlijk en doortastend. Wat Jeske kenmerkt is dat ze verder kijkt wanneer gesprekken niet voldoende helpend zijn. Zo maakt ze vaak gebruik van sport en spel in haar therapie en kan beeldend materiaal soms veel meer bereiken dan de standaard gesprekken.

Jeske heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het werken met trauma, onder andere door schrijftherapie en EMDR. Daarnaast heeft ze de opleiding Video Home training afgerond en voert ze brede diagnostiek uit. Ze heeft ruime kennis op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen en hoogbegaafdheid.

Opleiding

Orthopedagoog Generalist i.o.

EMDR basiscursus

Video Home Training en vroege hechting

Introductiecursus Infant Mental Health

WO orthopedagogiek