Merel Holleman

Psychosociaal therapeut, Familieopsteller, ReAttach therapeut

Locatie

Over Merel Holleman

Merel heeft in haar loopbaan op diverse plekken in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ze verleende ze individuele begeleiding aan ouders, kinderen en gezinnen. Ze gaf begeleiding op scholen, sociale vaardigheidstrainingen aan jongeren en werkte aan ouderschapsreorganisatie met ouders in een (v)echtscheiding.

 

Vanaf 2013 is ze zich gaan specialiseren in gezins- en familieopstellingen in diverse vormen. De cliënt staat niet op zichzelf, maar is gevormd door de opvoeding, familie en (vroege) ervaringen en dient dus gezien te worden in de context van zijn of haar familie. Via een familieopstelling wordt zichtbaar wat in het dagelijks leven vaak niet zichtbaar is en waardoor de persoon tegenstroom ervaart. Een opstelling kun je ook individueel vormgeven. Er ontstaat zo helderheid en bewustzijn en je kunt zaken als het ware weer ‘rechtzetten’.

 

Merel begeleidt sinds 2018 ouders die stappen willen zetten in hun eigen ontwikkeling, met als doel meer ontspanning in het opvoeden, gelukkigere relaties en plezier en succes in het leven. In plaats van gebonden aan elkaar weer verbonden met elkaar. Sinds 2020 werkt Merel ook met  ReAttach therapie als methode. ReAttach is een niet-belastende, kortdurende interventie, waarmee je stress vermindert en werkt aan meer veerkracht en persoonlijke groei. Deze methode is goed in te zetten bij kinderen èn ouders.

 

Merel denkt tijdens het werken met mensen graag creatief en verder dan de gebaande paden, gaat op zoek naar aansluiting bij ieders behoeften en talenten en is pragmatisch en positief ingesteld.

 

Opleiding

Maatschappelijk werk en dienstverlening, HAN Arnhem

Post HBO Ontwikkelingspsychologie, kinder- en jeugd psychopathologie, Rino Groep, 2008

Sociale vaardigheidstrainer, Oosterpoort Oss, 2012

Methodiek ORO (Ouderschapsreorganisatie) GGZ Oss, 2012

Opvoedopstellingen, Marianne Langemeijer Nijkerkerveen, 2013/2014

Familieopstellingen, Jerphaas Arnhem, 2018 

ReAttach Therapie, ReAttach Academy Valkenburg, 2020

Samenwerken aan veiligheid bij gezinnen en netwerk, werken met veiligheidsplannen, TIMM Consultancy 2021