Rijnland

FamilySupporters Rijnland gaat verhuizen!

Per 2 juni zijn wij gevestigd aan het Ina Boudier Bakkerplein 1, in de Stevenshof te Leiden. Al onze afspraken zullen vanaf dan daar plaatsvinden. De speltherapie van Mascha van Delft zal voorlopig nog wel op het oude adres aan de Einsteinweg plaatsvinden. Ook op de nieuwe locatie kan u gratis parkeren voor de deur!

Aanmelden Rijnland

Familysupporters Rijnland pakt beperkt aanmeldingen op. Dit betreft enkel aanmeldingen jeugd uit de regio Haaglanden. We bekijken de aanmeldingen op inhoud en zullen aan de aanmelder laten weten of we nu ruimte hebben de vraag op te pakken. Het is dus aan te raden de aanmelding eerst voor te bespreken. Voor volwassenen (18+ ) geldt helaas nog steeds een aanmeldstop. 

LET OP:  Voor 18- cliënten uit regio Holland Rijnland geldt dat we op basis van de cliënten nu in zorg ons budgetplafond bereikt hebben. Wij kunnen enkel nog cliënten aannemen via de zogeheten ‘Nee Tenzij route’. Hiervoor dien je een beschikking bij het plaatselijke jeugd- en gezinsteam aan te vragen. Zij kunnen hier verdere uitleg over geven. Je kan altijd even naar ons bellen als je meer wil weten. 

 

Waar helpen wij je bij? 

Je kunt bij ons terecht voor praktische hulp, advies en diagnostiek of behandeling bij psychische problemen. Dat kan hulp zijn voor jezelf, je kind, gezin of iemand anders in je omgeving. We werken vanuit een systemische visie; we kijken dus niet enkel naar je individuele problemen, maar ook welke omgevingsinvloeden hieraan bijdragen of juist je kunnen helpen! We ondersteunen onze zorg met e-health modules die je op je eigen moment kan doorlopen.

Voorbeelden  van dingen die we doen zijn:

- Diagnostiek (we gaan kijken hoe we je klachten kunnen verklaren, maar vooral wat er nodig is om tot verbetering te komen).

- Behandeling (denk aan traumatherapie, rouwtherapie, systeemtherapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en dergelijke).

- Psycho-educatie (uitleg over bijvoorbeeld ADHD, autisme of emotieregulatie).

- Gezinscoaching (soms heb je iemand nodig die met je meedenkt over de behoeftes van je kind en hoe je daar je opvoeding op kan afstemmen).

- Jongerencoaching (als je ouders of de school je niet snapt, en je iemand nodig hebt die naast jou gaat staan).

Met bijzondere hulpvragen of complexe problematiek ben je bij ons team van harte welkom. FamilySupporters heeft veel expertise op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling maar ook op het gebied van begeleiding en coaching. We proberen altijd een op maat aanbod te doen om samen je kwaliteit van leven te verbeteren! 

Uitgangspunten bij behandeling

Wij werken op basis van de principes van positieve gezondheid. Dit is een internationaal onderzochte en bewezen effectieve manier van werken. Je kunt naar ons toe komen voor de gesprekken, maar we komen ook aan huis voor bijvoorbeeld hulp bij de opvoeding. Maatwerk is de standaard en je kunt over het algemeen binnen 2 weken terecht voor een kennismaking.

Doelgroep

We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+. Voor jou individueel, voor je kinderen, als gezin, als stel of als familie.

Aanmelden

Telefoonnummer: 071-2077844

Email: rijnland@familysupporters.nl

 

Wie zijn wij?

Wat ons kenmerkt? Wij zijn een team van professionals met expertise op diverse gebieden (jeugdhulp, opvoedkunde, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg). We zijn energiek, ondernemend & gedreven, warm, maken gebruik van humor in ons werk en zijn bovenal ook een professioneel en hecht team. Je bent altijd welkom om bij ons binnen te lopen, of ons even te bellen met een vraag.

Locatie 

We zijn gevestigd op het Bio Science park oost in Leiden. Dit ligt achter Leiden Centraal station, vlakbij Naturalis.  Bij onze vestiging is voldoende parkeergelegenheid, maar er stoppen ook een aantal bussen voor de deur. Lopen vanaf het Leiden centraal is zo'n 17 minuten. Koffie en thee staan voor je klaar!

Regio

We zijn er voor cliënten uit regio Rijnland: Zoeterwoude, Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Nieuwkoop, Katwijk, Noordwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Teylingen, Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Wassenaar en Zoetermeer. Met cliënten die buiten de regio wonen, kijken we graag wat haalbaar is. Meestal vinden we wel een oplossing!

Tenslotte
Op de site vind je veel informatie; heb je een vraag die voor jou specifiek is, bel ons gerust dan denken we met je mee!