Rijnland

Laatste update: 28-11-2023

Aanmelden Rijnland 18-

Voor cliënten uit regio Holland Rijnland en Voorschoten geldt dat we een aanmeldstop moeten hanteren. Dit vanwege onvoldoende budget vanuit de regio om nog cliënten te kunnen zien. Aanmelden zal pas weer in 2024 kunnen, mogelijk vanaf maart. We houden je via de website op de hoogte. We werken niet met wachtlijsten.

Regio Haaglanden: Cliënten uit Wassenaar kunnen zich aanmelden. We kijken op inhoud wat past. Cliënten uit Zoetermeer kunnen bij onze vestiging in Rijswijk (FS Haaglanden) terecht.

Volwassenen zorg GGZ 18+

Op dit moment hebben wij een aanmeldstop voor nieuwe 18+ aanmeldingen. We houden je via de website op de hoogte van wijzigingen. We werken niet met wachtlijsten.

Stage

De komende periode hebben wij geen plek meer om nieuwe stagiaires aan te nemen. Wanneer er weer plekken beschikbaar komen publiceren wij dat op deze pagina.

Waar helpen wij je bij? 

Je kunt bij ons terecht voor praktische hulp, advies en diagnostiek of behandeling bij psychische problemen. Dat kan hulp zijn voor jezelf, je kind, gezin of iemand anders in je omgeving. We werken vanuit een systemische visie; we kijken dus niet enkel naar je individuele problemen, maar ook welke omgevingsinvloeden hieraan bijdragen of juist je kunnen helpen! We ondersteunen onze zorg met e-health modules die je op je eigen moment kan doorlopen.

Voorbeelden van dingen die we doen zijn:

- Diagnostiek (we gaan kijken hoe we je klachten kunnen verklaren, maar vooral wat er nodig is om tot verbetering te komen).

- Behandeling (denk aan traumatherapie, rouwtherapie, systeemtherapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en dergelijke).

- Psycho-educatie (uitleg over bijvoorbeeld ADHD, autisme of emotieregulatie).

- Gezinscoaching (soms heb je iemand nodig die met je meedenkt over de behoeftes van je kind en hoe je daar je opvoeding op kan afstemmen).

- Jongerencoaching (als je ouders of de school je niet snapt, en je iemand nodig hebt die naast jou gaat staan).

Met bijzondere hulpvragen of complexe problematiek ben je bij ons team van harte welkom. FamilySupporters heeft veel expertise op het gebied van (psycho) diagnostiek en behandeling maar ook op het gebied van begeleiding en coaching. We proberen altijd een op maat aanbod te doen om samen je kwaliteit van leven te verbeteren! 

Uitgangspunten bij behandeling

Wij werken op basis van de principes van positieve gezondheid. Dit is een internationaal onderzochte en bewezen effectieve manier van werken. Je kunt naar ons toe komen voor de gesprekken, maar we komen ook aan huis voor bijvoorbeeld hulp bij de opvoeding. Maatwerk is de standaard en je kunt over het algemeen binnen twee weken terecht voor een kennismaking.

Doelgroep

We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+. Voor jou individueel, voor je kinderen, als gezin, als stel of als familie.

Aanmelden

Telefoonnummer: 071-2077844

Email: rijnland@familysupporters.nl

Wie zijn wij?

Wat ons kenmerkt? Wij zijn een team van professionals met expertise op diverse gebieden (jeugdhulp, opvoedkunde, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg). We zijn energiek, ondernemend & gedreven, warm, maken gebruik van humor in ons werk en zijn bovenal ook een professioneel en hecht team. Je bent altijd welkom om bij ons binnen te lopen, of ons even te bellen met een vraag.

Locatie 

We zijn gevestigd op het Stevenshof in Leiden. Dit ligt vlakbij Station de Vink. Bij onze vestiging is voldoende gratis parkeergelegenheid. Lopen vanaf Station de Vink is zo'n 10 minuten. Vanaf station de Vink kun je ons ook bereiken met bus 2. Een bus pakken vanaf Leiden Centraal kan natuurlijk ook. Koffie en thee staan voor je klaar!

Onze vestiging bevindt zich op de eerste etage. Deze is alleen via een trap toegankelijk.

Regio

We zijn er voor cliënten uit regio Rijnland: Zoeterwoude, Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Nieuwkoop, Katwijk, Noordwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Teylingen, Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Wassenaar en Voorschoten. Met cliënten die buiten de regio wonen, kijken we graag wat haalbaar is. Meestal vinden we wel een oplossing!

Tenslotte

Op de website vind je veel informatie; heb je een vraag die voor jou specifiek is, bel ons gerust dan denken we met je mee!