Rijnland

Aanmelden Rijnland

Familysupporters Rijnland pakt vanaf 2023 weer beperkt nieuwe aanmeldingen op. Er wordt op inhoud gekeken of we de aanmelding op kunnen pakken. 

Voor cliënten uit Holland Rijnland geldt dat we per maand een aantal intakes kunnen doen, wegens de verplichting tot een gespreide instroom. De intakeruimte ziet er als volgt de komende maanden uit.

Februari: 4 plekken

Maart: 6 plekken

April: 4 plekken

We zullen plannen tot deze vol zitten, en daarna kan u pas 30 april weer aanmelden. We zullen dan bekend maken hoeveel plekken we de opvolgende maanden zullen hebben.  Dit heeft alles te maken met hoe we het jeugdhulp-budget zo goed mogelijk in kunnen zetten, voor zoveel mogelijk cliënten. We werken niet met wachtlijsten.

Haaglanden: vanaf 30 april zullen we beperkt cliënten uit Voorschoten en Wassenaar oppakken. Voor cliënten uit Zoetermeer hebben we tijdelijk, gezien de reistijd, geen plek, tenzij het gezin naar Leiden kan komen. 

Voor volwassen cliënten (18+) kunnen wij momenteel helaas geen nieuwe aanmeldingen oppakken. Enkel voor specifiek de schematherapie-groep voor jongvolwassenen is wel plek.


Waar helpen wij je bij? 

Je kunt bij ons terecht voor praktische hulp, advies en diagnostiek of behandeling bij psychische problemen. Dat kan hulp zijn voor jezelf, je kind, gezin of iemand anders in je omgeving. We werken vanuit een systemische visie; we kijken dus niet enkel naar je individuele problemen, maar ook welke omgevingsinvloeden hieraan bijdragen of juist je kunnen helpen! We ondersteunen onze zorg met e-health modules die je op je eigen moment kan doorlopen.

Voorbeelden  van dingen die we doen zijn:

- Diagnostiek (we gaan kijken hoe we je klachten kunnen verklaren, maar vooral wat er nodig is om tot verbetering te komen).

- Behandeling (denk aan traumatherapie, rouwtherapie, systeemtherapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en dergelijke).

- Psycho-educatie (uitleg over bijvoorbeeld ADHD, autisme of emotieregulatie).

- Gezinscoaching (soms heb je iemand nodig die met je meedenkt over de behoeftes van je kind en hoe je daar je opvoeding op kan afstemmen).

- Jongerencoaching (als je ouders of de school je niet snapt, en je iemand nodig hebt die naast jou gaat staan).

Met bijzondere hulpvragen of complexe problematiek ben je bij ons team van harte welkom. FamilySupporters heeft veel expertise op het gebied van (psycho) diagnostiek en behandeling maar ook op het gebied van begeleiding en coaching. We proberen altijd een op maat aanbod te doen om samen je kwaliteit van leven te verbeteren! 

Uitgangspunten bij behandeling

Wij werken op basis van de principes van positieve gezondheid. Dit is een internationaal onderzochte en bewezen effectieve manier van werken. Je kunt naar ons toe komen voor de gesprekken, maar we komen ook aan huis voor bijvoorbeeld hulp bij de opvoeding. Maatwerk is de standaard en je kunt over het algemeen binnen 2 weken terecht voor een kennismaking.

Doelgroep

We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+. Voor jou individueel, voor je kinderen, als gezin, als stel of als familie.

Aanmelden

Telefoonnummer: 071-2077844

Email: rijnland@familysupporters.nl

Wie zijn wij?

Wat ons kenmerkt? Wij zijn een team van professionals met expertise op diverse gebieden (jeugdhulp, opvoedkunde, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg). We zijn energiek, ondernemend & gedreven, warm, maken gebruik van humor in ons werk en zijn bovenal ook een professioneel en hecht team. Je bent altijd welkom om bij ons binnen te lopen, of ons even te bellen met een vraag.

Locatie 

We zijn gevestigd op het Stevenshof in Leiden. Dit ligt vlakbij Station de Vink. Bij onze vestiging is voldoende gratis parkeergelegenheid. Lopen vanaf Station de Vink is zo'n 10 minuten. Vanaf station de Vink kun je ons ook bereiken met bus 2. Een bus pakken vanaf Leiden Centraal kan natuurlijk ook.  Koffie en thee staan voor je klaar!

Regio

We zijn er voor cliënten uit regio Rijnland: Zoeterwoude, Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Nieuwkoop, Katwijk, Noordwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Teylingen, Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Wassenaar en Zoetermeer. Met cliënten die buiten de regio wonen, kijken we graag wat haalbaar is. Meestal vinden we wel een oplossing!

Tenslotte
Op de site vind je veel informatie; heb je een vraag die voor jou specifiek is, bel ons gerust dan denken we met je mee!