Rijnland

Aanmelden Rijnland 18-

Voor cliënten uit regio Holland Rijnland geldt dat we per maand een maximum aantal intakes kunnen doen, wegens de verplichting tot een gespreide instroom. Dit heeft alles te maken met hoe we het jeugdhulp-budget zo goed mogelijk in kunnen zetten, voor zoveel mogelijk cliënten. Op dit moment is duidelijk geworden dat we in de maanden augustus en september geen nieuwe clienten uit Holland Rijnland aan kunnen nemen. 20 september zullen we publiceren wat we per oktober aan kunnen nemen. Houd er rekening mee dat mogelijk ook dan maar beperkte plekken zullen zijn.  We werken niet met wachtlijsten.

Haaglanden: We zullen beperkt cliënten uit Voorschoten en Wassenaar oppakken. We kijken op inhoud wat past. Cliënten uit Zoetermeer kunnen bij onze vestiging in Rijswijk (FS Haaglanden) terecht.

Voor volwassen cliënten (18+) kunnen wij momenteel helaas geen nieuwe aanmeldingen oppakken tot en met in ieder geval 30 juni. Enkel voor specifiek de schematherapie-groep voor jongvolwassenen is plek, de nieuwe groep zal (bij voldoende aanmeldingen) starten in november. Intakes worden opgestart in augustus.

Stage

In 2023 hebben wij geen plek meer om nieuwe stagiaires aan te nemen. Vanaf februari 2024 zal dit weer mogelijk zijn. Solliciteren is mogelijk vanaf oktober 2023, de gesprekken zullen plaatsvinden in november of december.

Waar helpen wij je bij? 

Je kunt bij ons terecht voor praktische hulp, advies en diagnostiek of behandeling bij psychische problemen. Dat kan hulp zijn voor jezelf, je kind, gezin of iemand anders in je omgeving. We werken vanuit een systemische visie; we kijken dus niet enkel naar je individuele problemen, maar ook welke omgevingsinvloeden hieraan bijdragen of juist je kunnen helpen! We ondersteunen onze zorg met e-health modules die je op je eigen moment kan doorlopen.

Voorbeelden  van dingen die we doen zijn:

- Diagnostiek (we gaan kijken hoe we je klachten kunnen verklaren, maar vooral wat er nodig is om tot verbetering te komen).

- Behandeling (denk aan traumatherapie, rouwtherapie, systeemtherapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en dergelijke).

- Psycho-educatie (uitleg over bijvoorbeeld ADHD, autisme of emotieregulatie).

- Gezinscoaching (soms heb je iemand nodig die met je meedenkt over de behoeftes van je kind en hoe je daar je opvoeding op kan afstemmen).

- Jongerencoaching (als je ouders of de school je niet snapt, en je iemand nodig hebt die naast jou gaat staan).

Met bijzondere hulpvragen of complexe problematiek ben je bij ons team van harte welkom. FamilySupporters heeft veel expertise op het gebied van (psycho) diagnostiek en behandeling maar ook op het gebied van begeleiding en coaching. We proberen altijd een op maat aanbod te doen om samen je kwaliteit van leven te verbeteren! 

Uitgangspunten bij behandeling

Wij werken op basis van de principes van positieve gezondheid. Dit is een internationaal onderzochte en bewezen effectieve manier van werken. Je kunt naar ons toe komen voor de gesprekken, maar we komen ook aan huis voor bijvoorbeeld hulp bij de opvoeding. Maatwerk is de standaard en je kunt over het algemeen binnen 2 weken terecht voor een kennismaking.

Doelgroep

We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+. Voor jou individueel, voor je kinderen, als gezin, als stel of als familie.

Aanmelden

Telefoonnummer: 071-2077844

Email: rijnland@familysupporters.nl

Wie zijn wij?

Wat ons kenmerkt? Wij zijn een team van professionals met expertise op diverse gebieden (jeugdhulp, opvoedkunde, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg). We zijn energiek, ondernemend & gedreven, warm, maken gebruik van humor in ons werk en zijn bovenal ook een professioneel en hecht team. Je bent altijd welkom om bij ons binnen te lopen, of ons even te bellen met een vraag.

Locatie 

We zijn gevestigd op het Stevenshof in Leiden. Dit ligt vlakbij Station de Vink. Bij onze vestiging is voldoende gratis parkeergelegenheid. Lopen vanaf Station de Vink is zo'n 10 minuten. Vanaf station de Vink kun je ons ook bereiken met bus 2. Een bus pakken vanaf Leiden Centraal kan natuurlijk ook.  Koffie en thee staan voor je klaar!

Regio

We zijn er voor cliënten uit regio Rijnland: Zoeterwoude, Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Nieuwkoop, Katwijk, Noordwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Teylingen, Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Wassenaar en Zoetermeer. Met cliënten die buiten de regio wonen, kijken we graag wat haalbaar is. Meestal vinden we wel een oplossing!

Tenslotte
Op de site vind je veel informatie; heb je een vraag die voor jou specifiek is, bel ons gerust dan denken we met je mee!