Rijk van Nijmegen

Welkom bij FamilySupporters Rijk van Nijmegen! Ons multidisciplinair team biedt sinds 1 januari 2022 zorg in Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk. Je vindt ons in een oud herenhuis op Flavus 1 in Nijmegen.

Op de parkeerplaats voor ons kantoor kan tot 12.00 uur gratis geparkeerd worden. De plaatsen met bordje FamilySupporters, zijn gereserveerd voor het personeel.


Bij FamilySupporters Rijk van Nijmegen hebben we momenteel een aanmeldstop voor BGGZ en SGGZ volwassenen. Voor vragen m.b.t. Jeugd-GGZ Basis en Specialistisch kunnen kinderen en jongeren aangemeld worden. 


Waar helpen wij je bij?

FamilySupporters is er voor alle leeftijden, van 0 tot 100. Je kunt bij ons terecht voor (proces)onderzoek, advies en behandeling. We zijn er voor gezinnen en gezinsleden die te maken krijgen met complexe, psychische problemen. 

FamilySupporters heeft veel expertise op het gebied van (systeem)behandeling en (proces)diagnostiek. Maatwerk is de standaard en je kunt over het algemeen op korte termijn terecht, we hebben geen wachtlijst.  

Het kan voorkomen dat we tijdelijk een stop heb op bepaalde zorgsoorten. Op dit moment pakken we nog geen 18+ aanmeldingen op met een verwijzing voor GGZ-hulp.

Als startend team werken we nu nog binnen de jeugdwet (GGZ) op vraag van jou zelf, je ouders of verwijzers zoals Sociale Teams, gezinsvoogden, jeugd- en huisartsen. 


Volwassenen zorg GGZ 18+

Als FamilySupporters een contract met een zorgverzekeraar heeft, wordt de zorg volledig vergoed. Welke zorgverzekeraars dit wel of niet zijn kan je hier terugvinden. Je betaalt wel altijd eerst het wettelijk eigen risico, ongeacht welke zorgverzekering je hebt.

Ben je verzekerd bij een niet gecontracteerde zorgverzekeraar? Dan kan het voorkomen dat FamilySupporters een percentage eigen bijdrage moet vragen. Dat is afhankelijk van welk percentage deze verzekering vergoed van de tarieven voor de GGZ die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) jaarlijks worden bepaald.

De (maximum)tarieven voor diagnose en behandeling zijn te vinden op de website van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit).


[Update 15-04-2024: FamilySupporters heeft momenteel een aanmeldstop voor mensen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis en alle bijbehorende labels. Dit zijn: Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland, Ziezo en De Christelijke Zorgverzekeraar. We moeten je op dit moment doorverwijzen naar de afdeling Zorgbemiddeling van jouw zorgverzekeraar zodat je elders geholpen kan worden.]


Wil je jezelf of iemand anders aanmelden, ga dan naar het contactformulier boven aan deze pagina en vul dit zo volledig mogelijk in. Wij nemen dan contact met je op.

Voor jeugdbeschermers: Aanmeldformulier Jeugdhulp

Bel gerust als je meer wilt weten of vragen hebt. Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch beschikbaar.