Eefje Vonk

Regiebehandelaar Jeugd/ Orthopedagoog

Locatie

Over Eefje Vonk

Eefje is regiebehandelaar Jeugd bij FamilySupporters Regio Alkmaar en werkt daarnaast als behandelaar. Ze werkt sinds januari 2022 bij FamilySupporters. Hiervoor heeft zij ervaring opgedaan binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en gehandicaptenzorg. Eefje is een enthousiaste en betrokken hulpverlener. Eefje heeft haar master Forensische Orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Hieraan voorafgaand heeft ze de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond.

 

Ze werkt zowel met kinderen, jongeren, als met volwassenen. Daarbij vindt ze het belangrijk om het gehele netwerk van de cliënt te betrekken. Hierbij maakt ze onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, ACT en EMDR. Samen met de cliënt wordt er gekeken naar wat het beste past. Naast behandeling doet Eefje ook diagnostiek. De diagnostiek wordt ingezet om een goed beeld van de cliënt te krijgen zodat goed duidelijk wordt wat al goed gaat en waar mogelijk hulp ingezet kan worden.

 

Eefje vindt het essentieel om samen met de cliënt te werken. Ze vindt het belangrijk om vraaggericht te werken en uit te gaan van wat de cliënt belangrijk vindt. Gelijkwaardigheid, oprechtheid en menselijkheid zijn hierbij belangrijke waarden. Humor, relativerings- en doorzettingsvermogen zijn voor haar onmisbaar. Ook is het altijd goed om te kijken wie uit de omgeving kan helpen. Samen kan je nou eenmaal meer dan alleen. 

 Eefje's werkdagen zijn maandag t/m donderdag

Opleiding

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Forensische Orthopedagogiek

CGT

EMDR (basis)

ACT