Eefje Vonk

Regiebehandelaar Jeugd/ Orthopedagoog

Locatie

Over Eefje Vonk

Eefje is een enthousiaste regiebehandelaar jeugd/ orthopedagoog binnen FamilySupporters regio Alkmaar. Ze houdt zich met name bezig met de behandeling van kinderen en jongeren met verschillende hulpvragen, zoals ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblemen, stemmingsproblemen en hechtingsproblemen. Eefje gaat uit van de kracht van de mens. Ze kijkt graag samen met de cliënt naar hoe gestelde doelen bereikt kunnen worden. Gelijkwaardigheid, oprechtheid en je gezien voelen zijn hierbij belangrijke waarden. Eefje sluit haar behandeling aan op het individu en werkt samen met betrokkenen om de situatie voor iedereen zoveel mogelijk te verbeteren. Persoonlijke aandacht en laagdrempeligheid in het contact is hierbij van groot belang. Eefje heeft een positieve, open instelling. Humor, relativerings- en doorzettingsvermogen zijn voor haar onmisbaar.

 

Eefje is bij FamilySupporters gaan werken omdat zij graag werkt binnen een organisatie met veel expertise die daarnaast op een warme en laagdrempelige wijze goede zorg levert. De samenwerking met de cliënt vindt Eefje erg belangrijk. Voordat Eefje bij FamilySupporters aan de slag is gegaan heeft zij als psycholoog binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Hier zag zij kinderen en jongeren tussen de 8-15 jaar oud met verschillende hulpvragen en hield ze zich bezig met individuele behandelingen. Verder heeft Eefje een lange tijd gewerkt als begeleider binnen de gehandicaptenzorg.

 

Eefje werkt volgens de beroepscode en ethiek van de NVO, de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en is daarnaast aangesloten bij het SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. 

Eefje's werkdagen zijn maandag t/m donderdag

Opleiding

Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Hogeschool van Amsterdam
Forensische orthopedagogiek, Universiteit van Amsterdam

Non violent resistance (NVR)

Hechtingsproblematiek

Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jongvolwassenen

Geef me de 5

Beschermen zonder woorden

Vlaggensysteem

Triple C