Jolijn Verdegaal

Kindercoach

Locatie

Over Jolijn Verdegaal

Jolijn is werkzaam bij FamilySupporters als kindercoach. Zij ondersteunt kinderen en jongeren en daagt hen uit om hun beste zelf te zijn. Om open en eerlijk te zijn. Om samen te ontdekken wat hun potentieel is. Om hun veerkracht te vergroten en hun eigen kwaliteiten te ontdekken.

Maar wie is Jolijn dan? Een positieve én gevoelige creatieveling die vindt dat ieder kind gelukkig mag zijn! Hoe zou de wereld eruitzien als kinderen de dingen doen die ze écht leuk vinden, hun emoties durven uiten, niet bang zijn om fouten te maken en grenzen aangeven met respect voor de ander? Jolijn helpt kinderen en jongeren om in hun eigen kracht te staan en gebruik te maken van de kwaliteiten die in ze zitten. Jolijn vindt het prachtig om door middel van therapie zichtbaar te maken wat nodig is. Iedereen heeft al zoveel wijsheid in zich en vaak weet je zelf het antwoord vaak wel. Jolijn ontdekt graag samen met jou je eigen kwaliteiten en talenten. Je leert hiermee dat je goed bent zoals je bent en je leert om te gaan met hetgeen er speelt.

Jolijn biedt geen kant en klare oplossingen, maar werkt vanuit het besef dat ieder mens uniek is. Via gesprekken, spelvormen, diverse methodieken en creatieve opdrachten worden de kwaliteiten en talenten verkend en daar gaat ze mee aan de slag. Dat wat het kind of jongere gelukkig maakt is waar Jolijn de focus op legt.

De specialiteit van Jolijn is hoogsensitiviteit. Hoogsensitieve kinderen zijn geboren met de neiging veel op te merken in hun omgeving en prikkels intens de doorleven. Die intensiteit maakt het soms lastig. Doordat ze zoveel indrukken binnen krijgen, raken ze snel overprikkeld. Dit gaat samen met ‘ander’ gedrag. Hierdoor kan een kind bijvoorbeeld last hebben van concentratieproblemen, moeite met veranderingen, faalangst, slecht slapen, is het veel boos of heeft ruzie, laat druk of juist teruggetrokken gedrag zien, pest of wordt gepest of wil niet naar school. Het zijn uitingen van overprikkeling terwijl deze kinderen juist vaak invoelend, slim, intuïtief, creatief, nauwgezet en gewetensvol zijn. Jolijn kan helpen om te leren om te gaan met en het (h)erkennen van de gevoeligheid als kwaliteit. Jolijn leert het kind/jongere zichzelf ontspannen, grip krijgen op emoties, positief denken, spelenderwijs ervaren, meer zelfvertrouwen verkrijgen en concentratie verbeteren.

Naast haar werk bij Familysupprters heeft Jolijn een eigen praktijk waar zij haar vak beoefent als kinder- en jongeren therapeut.

Opleiding

HBO Creatieve Therapie voor Kinderen

Kindercoach HSP

Specialisatie: Hoogsensitiviteit