Yvonne van Gurp

Holistische GezinsTherapeut en Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Locatie

Over Yvonne van Gurp

Yvonne is binnen FamilySupporters Noordkop werkzaam als Holistische GezinsTherapeut. Zij werkt volgens de Reversie Methode®, wat staat voor het terugdraaien van de tijd. In de praktijk ziet de ouder dat zijn/haar kind juist dát gedrag gaat vertonen of juist tegen dié ervaringen aanloopt, waar hij/zij het als ouder voor had willen beschermen. Deze methode gaat terug naar het kind in de ouder en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van het gedrag van de ouder waarop het kind reageert.

De huidige maatschappij is met haar waarden en normen niet of nauwelijks ingericht op de behoefte van het hedendaagse kind. Wat een speelparadijs behoort te zijn is een bedreigende leefomgeving geworden, waarin het kind zich onbegrepen en eenzaam voelt. Dit zorgt voor fysieke problemen en gedragsproblemen. Yvonne gaat opzoek naar de reden waarom een kind spanning opbouwt. Vervolgens krijgt het kind de vrijheid om zijn gedrag of fysieke klacht los te laten.

Hoewel de methode gericht is op een ouder met zijn/haar kind, is hij ook goed in te zetten in individuele trajecten/hulpvragen vanaf 21 jaar.

Het woord ‘holisme’ houdt in dat Yvonne de mens vanuit zijn totaliteit ziet. Ze kijkt naar het geheel, want alles hangt met elkaar samen.

 

Voor de opleiding tot Holistische GezinsTherapeut is Yvonne opgeleid tot Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener. Dit is een brede opleiding waardoor zij ingezet kan worden bij mensen met schulden, kinderen met gedragsproblemen, mensen met psychische problemen, gedetineerden, daklozen, tienermoeders, scholieren of gehandicapten. Zij weet hoe ze mensen kan laten meedoen in de samenleving.

 

Voor het werken in de ambulante hulpverlening is Yvonne 20 jaar werkzaam geweest als verzorgende i.g. in de ouderenzorg en 2 jaar in de gehandicaptenzorg.

 

Yvonne is een rustige, leergierige en betrouwbare gezinscoach die altijd op zoek gaat naar mogelijkheden. Met gelijkwaardigheid, begrip, respect, samenwerken, open communicatie en wederzijds vertrouwen wil zij mensen helpen bij hun hulpvraag of ondersteuningsbehoefte. Zij staat naast de cliënt. Door uit te gaan van hun krachten en oplossingen wil ze samen werken naar het doel waar de cliënt wil komen.

 

"Pas als je jezelf accepteert zoals je bent, dan kun je worden wie je wilt zijn"

Opleiding

Opleidingen:

2022- Holistisch gezinstherapeut

2021 - Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening    

2003 - Eerst Verantwoordelijk Zorgkundige

2001 - MDGO-verzorgende i.g.


Cursussen:

2022 - Module 'Ontwikkelingspsychologie' van de PSBK- opleiding 

2019 - Vertrouwens Contact Persoon bij Academy voor Sportkader

2018 - Geef je kind meer zelfvertrouwen en eigenwaarde

2017 - Mindfulness

2017 - Kennismaking Reversie Methode voor professionals