Yvonne van Gurp

Holistische GezinsTherapeut en Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Locatie

Over Yvonne van Gurp

Yvonne is binnen FamilySupporters Noordkop werkzaam als Holistische GezinsTherapeut. Zij werkt volgens de Reversie Methode®, wat staat voor het terugdraaien van de tijd. In de praktijk ziet de ouder dat zijn/haar kind juist dát gedrag gaat vertonen of juist tegen dié ervaringen aanloopt, waar hij/zij het als ouder voor had willen beschermen. Deze methode gaat terug naar het kind in de ouder en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van het gedrag van de ouder waarop het kind reageert. De huidige maatschappij is met haar waarden en normen niet of nauwelijks ingericht op de behoefte van het hedendaagse kind. Wat een speelparadijs behoort te zijn is een bedreigende leefomgeving geworden, waarin het kind zich onbegrepen en eenzaam voelt. Dit zorgt voor fysieke problemen en gedragsproblemen. Yvonne gaat opzoek naar de reden waarom een kind spanning opbouwt. Vervolgens krijgt het kind de vrijheid om zijn gedrag of fysieke klacht los te laten. Hoewel de methode gericht is op een ouder met zijn/haar kind, is hij ook goed in te zetten in individuele trajecten/hulpvragen. Het woord ‘holisme’ houdt in dat Yvonne de mens vanuit zijn totaliteit ziet. Ze houdt rekening met lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens van de cliënt, want alles hangt met elkaar samen.

Yvonne werkt ook met de methode ‘Verbindend Communicatie’, wat een interpersoonlijke communicatie-methode is. De essentie is dat we allemaal fundamentele behoeften hebben, die universeel menselijk zijn. Oog hebben voor deze behoeften, zowel van jezelf als anderen, of sterker nog: deze erkennen, haalt de strijd uit conflicten. Vervolgens is de vraag: hoe kan je dit oplossen, waarbij beider behoeften maximaal worden vervuld? Ze werkt met het model in 3 processen: zelf-empathie, empathisch luisteren en je eerlijk uitspreken. De basis is meer (zelf)bewustzijn, (zelf)verbinding en het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw gedrag en voor wat je nodig hebt. Daarnaast gaat het om openstaan voor de ander.

Voor de opleiding tot Holistische GezinsTherapeut is Yvonne opgeleid tot Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener.

Voor het werken in de ambulante hulpverlening is ze 20 jaar werkzaam geweest als verzorgende i.g. in de ouderenzorg en 2 jaar in de gehandicaptenzorg.

Yvonne is een rustige, betrouwbare, zorgvuldige en leergierige gezinscoach die altijd op zoek gaat naar mogelijkheden. Met gelijkwaardigheid, begrip, respect, samenwerken en open communicatie wil zij mensen helpen bij hun hulpvraag en ondersteuningsbehoefte. Zij staat naast de cliënt. Door uit te gaan van hun krachten en oplossingen wil ze samen werken naar het doel waar de cliënt wil komen.

‘Pas als je jezelf accepteert zoals je bent, dan kun je worden wie je wilt zijn.’

Opleiding

Opleidingen:

● 2022 - Holistische GezinsTherapeut

● 2022 - PSBK: Module ‘Ontwikkelingspsychologie’

● 2021 - Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening

● 2003 - Eerst Verantwoordelijk Zorgkundige

● 2001 - MDGO-verzorgende i.g.

Cursussen:

● 2024 - Trainer Reversie Methode

● 2024 - Verbindende Communicatie, Basistraining 2

● 2023 - Verbindende Communicatie, Basistraining 1

● 2023 - Vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional (SKJ geregistreerd)

● 2023 - Bijscholingsdag en verdiepingsdag ‘Geweldloos Communiceren’

● 2022 - Basiscursus Systeem- en contextgericht werken

● 2022 - Bijscholingsdag ‘De invloed van je moeder in jouw leven’

● 2019 - Vertrouwens Contact Persoon bij Academy voor Sportkader

● 2017 - Geef je kind meer zelfvertrouwen en eigenwaarde