Twente

Welkom bij FamilySupporters Twente!

Vanuit onze locatie, een voormalige boerderij omgeven door veel groen en paarden, bieden wij je hulpverlening aan. 

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden? Neem dan eerst even telefonisch contact met ons op om te kijken of er plek is.

Update 19-02-2024: Op dit moment hebben wij een aanmeldstop voor nieuwe 18 + aanmeldingen. Vragen? Bel ons en wij helpen je verder!

Waar helpen wij je bij? 

Je kunt bij ons terecht voor praktische hulp, advies en behandeling bij (complexe) psychische- en systeemproblematiek. Dat kan hulp zijn voor jezelf, je kind, gezin of iemand anders in je omgeving. Bijvoorbeeld wanneer je constateert dat binnen je gezin rust en regelmaat ver te zoeken is, maar je niet weet hoe dat te op te lossen. Of als jullie iets heel heftigs (trauma) hebben meegemaakt en dit het alledaagse leven beïnvloedt dan zijn we er ook voor jullie.

Wij geloven in zelf kiezen voor je zorg en optimale levenskwaliteit in alle levensfases van baby tot senior! Het slagen van een hulpverleningstraject begint wat ons betreft bij de match tussen jou en de hulpverlener. We kijken naar alle leefgebieden en zoeken samen met alle betrokkenen naar een oplossing. 

FamilySupporters Twente heeft een snel groeiend multidisciplinair team met veel expertise op het gebied van gezinsbehandeling, systeemtherapie/specialisme, diagnostiek, behandeling (basis- en specialistische GGZ) en diverse vaktherapeuten zoals psychomotorische therapie, speltherapie en dans- en bewegingstherapie.

Wat wel kan gebeuren is dat we een aanmeldstop hebben in een bepaalde zorgsoort, zoals psychische hulp (GGZ), gezinsbehandeling (jeugdhulp) of vaktherapie. Het kan ook dat we meer aanmeldingen krijgen dan het team aan kan. Als we een aanmelding niet binnen een maand kunnen oppakken laten we dat dan ook direct weten. We denken dan uiteraard wel graag met je mee over andere (tussen)oplossingen, binnen of buiten FamilySupporters.

Wij werken hier vanuit inclusie, eenvoud, visie, realisme en dat alles op zijn Twents!

Volwassenen zorg GGZ 18+

Als FamilySupporters een contract met een zorgverzekeraar heeft, wordt de zorg volledig vergoed. Welke zorgverzekeraars dit wel of niet zijn kan je hier terugvinden. Je betaalt wel altijd eerst het wettelijk eigen risico, ongeacht welke zorgverzekering je hebt.

Ben je verzekerd bij een niet gecontracteerde zorgverzekeraar? Dan kan het voorkomen dat FamilySupporters een percentage eigen bijdrage moet vragen. Dat is afhankelijk van welk percentage deze verzekering vergoed van de tarieven voor de GGZ die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) jaarlijks worden bepaald.

De (maximum)tarieven voor diagnose en behandeling zijn te vinden op de website van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit).