Beatrijs Pronk

Orthopedagoog

Locatie

Over Beatrijs Pronk

Beatrijs studeerde eerst cello aan het Conservatorium van Amsterdam. Muziek en elke vorm van creatieve expressie zijn altijd een grote bron van plezier voor haar geweest.

Vanuit een nieuwsgierigheid naar hoe mensen zich ontwikkelen tot wie zij zijn, studeerde zij later Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Radboud Universiteit.

Ze deed na haar master een jaar onderzoek naar de onderwijsbehoeften en sociaal- emotionele ontwikkeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (Koninklijke Kentalis/Radboud Universiteit).

Tijdens het theoretische onderzoekswerk begon zij het sociale aspect van het werken in de praktijk te missen. Met veel plezier werkt ze nu sinds januari 2020 als behandelaar bij FamilySupporters.

Aansluiting vinden bij kinderen en ze versterken in hun eigen visie en kracht staan centraal in haar werkwijze. In haar benadering is Beatrijs empathisch en geïnteresseerd. In het contact met anderen zijn enthousiasme en humor voor haar belangrijk.

Een leuke uitdaging in het werk vindt Beatrijs dat iedereen verschillend is en daarbij past het gebruik maken van creatief (samen) zoeken naar wat iemand nodig heeft.

Los van de gangbare orthopedagogische werkwijzen is Beatrijs geïnteresseerd in mindfulness en de (onder andere) emotieregulatie stimulerende werking van muziek en dansen. 

Opleiding

Bachelor Pedagogische Wetenschappen (Universiteit van Amsterdam)

Master Pedagogische Wetenschappen (Radboud Universiteit Nijmegen), specialisme Diversiteit in Jeugdzorg in combinatie met een klinische stage bij de NSDK (Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind)