Mirjam Monti-Westmaas

Regiebehandelaar & NVO orthopedagoog-generalist

Locatie

Over Mirjam Monti-Westmaas

Mirjam is NVO orthopedagoog-generalist en regiebehandelaar. Sinds 2021 is zij regiebehandelaar bij FamilySupporters. Hiervoor werkte ze bij een andere jeugdhulporganisatie en daarvoor in de onderwijsbegeleiding. Ook heeft ze voor de klas gestaan, als leerkracht in het basisonderwijs.

Oprechte belangstelling, openheid in het contact, een positieve instelling en zorgvuldigheid zijn kenmerkend voor Mirjam. Binnen FamilySupporters is zij werkzaam als regiebehandelaar. Daarnaast biedt ze ook zelf behandelingen (met name gericht op angst/paniek en trauma) en ze voert diagnostiek uit.

Mirjam gaat met het kind/ de jongere en ouders samen aan de slag. En als andere systemen van belang zijn, zoals bijvoorbeeld school, betrekt ze die ook. Mirjam werkt oplossingsgericht en wil samen met het kind en ouders op zoek gaan naar oplossingen en mogelijkheden om van daaruit handvatten te bieden waarmee het kind/ de jongere en ouders zelf verder kunnen. Ze maakt in behandeling graag gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarbij veel gewerkt wordt met exposure/experimenten. Met deze methodiek kun je praktisch aan de slag en zijn resultaten direct zichtbaar. Daarnaast werkt ze regelmatig met kinderen/ jongeren die last hebben van trauma’s / angsten, waarbij ze gebruik maakt van EMDR-therapie en traumagerichte cognitieve gedragstherapie. 

BIG: 29927201131

Opleiding

EMDR bij kinderen en adolescenten: Basis- & Vervolgtraining

Samenwerken aan een veilig thuis

Exposure behandeling bij PTSS

NVO orthopedagoog-generalist

Pedagogiek

PABO