Judith Bons

Directeur/Systeemtherapeut

Locatie

Over Judith Bons

Judith is een gedreven persoon, die inmiddels al jarenlang optrekt met mensen, die op zoek zijn naar verandering en beweging in hun leven. Ze heeft in medische teams van asielzoekerscentra gewerkt, in de daklozenopvang en vervolgens heeft ze janrelang bij Eleos gewerkt; specialistische GGZ.

Ze vind het belangrijk om met elkaar op zoek te gaan naar mogelijkheden en beweging. En daarin is het netwerk van een ieder belangrijk. Zo staan problemen zelden enkel op zichzelf, maar kennen ze een betekenis in de context waarin iemand vandaan komt of zich bevind.

Ze is iedere keer weer onder de indruk en geraakt als het gezinnen of echtparen lukt naar eigen kwetsbaarheden en mogelijkheden te kijken en om gezamenlijk in beweging te komen. Complexiteit kan Judith als uitdaging zien en schrikt hier niet snel van terug. Daarbij vind ze het belangrijk dat een ieder zijn of haar eigen verhaal kan delen en zoekt ze wegen om allen tot hun recht te laten komen. Ook is ze geïnteresseerd in wat mensen drijft als het gaat over geloof, religie en belangrijke waarden in het leven. Naast deze onderwerpen is humor belangrijk voor haar. En zo staan verdriet en enige lichtheid middels humor soms dicht bij elkaar. 


Behandeling ziet Judith als een reis die je met elkaar maakt. En dat typeert haar ook wel; reizen is iets wat ze graag doet. Als het haar lukt en als haar gezin het haar toelaat, is ze te vinden voor een project in het buitenland en zo heeft ze projecten uitgevoerd in China, Afghanistan (hier een periode gewoond), Nepal en Zuid Afrika. Haar affiniteit met allerhande culturen hebben hier zeker mee te maken. 

Buiten het werk om is ze moeder van 3 energieke kinderen (basisschoolleeftijden). Opvoeden is leuk en verrijkend en soms een pittige klus. Haar kinderen zijn in ieder geval een inspiratiebron om kleine doelen te stellen en te vertragen in het leven. En mogelijk leren haar kinderen haar ook iets in de ontmoeting met gezinnen die ze heeft, namelijk dat het soms best een puzzel is hoe kinderen positief groot te laten worden. 

Hobby’s zijn voor haar belangrijk. Zo is ze in vrije uren te vinden in haar volkstuin. Houdt ze van lezen en gaat ze graag naar de film. Ook trekt ze graag op met vriendinnen. 


Opleiding

Opleiding tot systeemtherapeut bij Euthopia (Breda)

Opleiding tot psychodramatherapeut

Opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige