Florentine van Rossum

Orthopedagoog / Forensisch Orthopedagoog / Regiebehandelaar

Locatie

Over Florentine van Rossum

Florentine heeft 10+ jaar ervaring op het gebied van psychologisch onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren. Haar expertise ligt o.a. op het gebied van trauma en angst. Veel kinderen en jongeren vinden het spannend om hiermee aan de slag te gaan, wat logisch is. Florentine neemt de tijd om veel uit te leggen en (spelenderwijs) een fijne werkrelatie op te bouwen, voordat de traumabehandeling middels o.a. EMDR gestart kan worden. 

Daarnaast heeft zij ervaring in het werken met kinderen en jongeren met (vermoedens van) ontwikkelingsstoornissen zoals: ADHD, Autisme, Dyspraxie, Oppositionele Opstandige Stoornis, Conduct Disorder en (beginnende) persoonlijkheidsproblematiek. 

Ze gebruikt hierbij technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, Emotie/Agressie Regulatie therapie, Oplossingsgerichte therapie, Exposure therapie en Motiverende Gespreksvoering.

Florentine staat bekend om haar transparante en gelijkwaardige manier van werken. Ze heeft een passie voor haar werk,  is enthousiast, betrokken en zorgzaam in de relaties met haar cliënten en hun families.

Laat het Forensische gedeelte van de titel u niet afschrikken. Dit geeft enkel aan dat Florentine een aanvullend specialisme heeft om jongeren te helpen die met justitie in aanraking zijn gekomen. 

De afgelopen 4 jaren heeft Florentine samen met haar man in Auckland, Nieuw Zeeland gewoond. Daar is ze werkzaam geweest als Psycholoog bij de Ministry of Education. In deze rol was een nauwe samenwerking met ouders en school van belang. De successen in deze samenwerkingen, en het zelf moeder zijn geworden, hebben ervoor gezorgd dat haar visie en aanpak zijn verbreed en zij het systeem om het kind meer betrekt in haar trajecten. Iets wat perfect aansluit bij de werkwijze van FamilySupporters.

Opleiding

Master Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (UvA).

Master Forensische Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam (UvA).

EMDR basis/verdieping/gevorderde opleiding. Aanvullend: EMDR bij preverbaal trauma, kind en jeugd, en stress door een pandemie.

Tevens trainingen gericht op Cognitieve Gedragstherapie bij jongeren, Oplossingsgerichte therapie, Motiverende Gespreksvoering, Schematherapie, Omgaan met Angst en Agressie/Emotie Regulatie.