Florentine van Rossum

Orthopedagoog / Forensisch Orthopedagoog / Regiebehandelaar

Locatie

Over Florentine van Rossum

Florentine heeft bijna 15 jaar ervaring op het gebied van psychologisch onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren. Haar expertise ligt o.a. op het gebied van trauma en angst. Veel kinderen en jongeren vinden het spannend om hiermee aan de slag te gaan, wat logisch is. Florentine neemt de tijd om veel uit te leggen en (spelenderwijs) een fijne werkrelatie op te bouwen, voordat de traumabehandeling middels o.a. EMDR gestart kan worden.

Daarnaast heeft zij ervaring in het werken met kinderen en jongeren met (vermoedens van) ontwikkelingsstoornissen zoals: ADHD, Autisme, Dyspraxie, Oppositionele Opstandige Stoornis, Conduct Disorder en (beginnende) persoonlijkheidsproblematiek.

Florentine staat bekend om haar transparante en gelijkwaardige manier van werken. Ze heeft een passie voor haar werk, is enthousiast, betrokken en zorgzaam in de relaties met haar cliënten en hun families.

Aanvullend op haar functie als Orthopedagoog is ze ook Forensisch Orthopedagoog, wat aangeeft dat zij een aanvullend specialisme heeft om te werken met jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen.

Florentine heeft 4 jaar lang (tot september 2021) samen met haar man in Auckland, Nieuw Zeeland gewoond. Daar is ze werkzaam geweest als ‘Registered Psychologist’ bij de Ministry of Education. In deze rol was een nauwe samenwerking met ouders en school van belang. De successen in deze samenwerkingen, en het zelf moeder zijn geworden, hebben ervoor gezorgd dat haar visie en aanpak zijn verbreed en zij het systeem om het kind meer betrekt in haar trajecten. Iets wat perfect aansluit bij de werkwijze van FamilySupporters.

Sinds oktober 2022 werkt Florentine bij FamilySupporters Haarlemmermeer in de functie van Regiebehandelaar. Florentine houdt van de afwisseling van het zelf behandeling geven, maar ook het ondersteunen van en meedenken met collega’s bij hun trajecten met de gezinnen.

Opleiding

Master Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (UvA).

Master Forensische Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam (UvA).

EMDR basis/verdieping/gevorderde opleiding. Aanvullend: EMDR bij preverbaal trauma, kind en jeugd, en stress door een pandemie.

Schematherapie basis en verdiepende opleiding.

Tevens trainingen gericht op Cognitieve Gedragstherapie bij jongeren, Oplossingsgerichte therapie, Motiverende Gespreksvoering, Omgaan met Angst en Agressie/Emotie Regulatie.