Anouk Vos

GZ Psycholoog

Locatie

Over Anouk Vos

Anouk is GZ- psycholoog en Regiebehandelaar bij Family Supporters.

Anouk werkt al meerdere jaren binnen de jeugdhulp en GGZ met kinderen, jongeren ouders en volwassenen. Hierin richt zij zich onder andere op diagnostiek, waarbij ze zich bezighoudt met vragen als; wat maakt dat iemand zich op een bepaalde manier gedraagt? Wat heeft een kind of jongere nodig om zich weer beter te kunnen ontwikkelen en waar liggen de krachten? Door middel van diagnostiek met een open blik kijken wat er onderliggend is aan het gedrag en mensen helpen het beter te begrijpen, zodat zij hier vervolgens gericht mee aan het werk kunnen gaan ziet ze als een uitdaging.

Binnen het werken met kinderen en volwassenen vindt Anouk het erg belangrijk dat mensen op hun gemak zijn en dat er tijd en aandacht is voor contactopbouw, vertrouwen en veiligheid in de behandelrelatie. Ook is zij van mening dat het belangrijk is dat mensen zich gehoord voelen, er wordt stilgestaan bij iemands kwaliteiten en krachten en dat er daar waar het kan ruimte is voor een lach. Dit alles samen vormt volgens Anouk een belangrijke basis om samen met de client en diens omgeving stap voor stap en vraaggericht aan de slag te gaan. Dat is wat ze heel bijzonder vindt en waar ze veel voldoening uit haalt!

Opleiding

Daarnaast geeft Anouk behandeling aan zowel kinderen als volwassenen, met name op het gebied van angst en trauma. Hiervoor maakt ze bijvoorbeeld gebruik van CGT en EMDR.