Rachella Jap Tjong

Gezinscoach, jongerencoach, ambulant hulpverlener, leerkrachtondersteuning

Locatie

Over Rachella Jap Tjong

Rachella is een betrokken hulpverlener die gezins- en oplossingsgericht werkt om, samen met zorgvrager(s), het gewenste doel te bereiken. Dit op een respectvolle coachende manier waarbij de zorgvrager zoveel mogelijk zelf de regie houdt. Rachella heeft een groot empathisch en analytisch vermogen waarbij ze zich goed kan verplaatsen in de zorgvrager.

Haar kracht is gebaseerd op haar visie; de eigen kracht van het netwerk. De juiste tools kunnen bijdragen aan de gewenste resultaten. Samen is niet alleen, zij zet het gezin in zijn eigen kracht!

Rachella heeft veel ervaring in de jeugdhulp, met name het werken in besloten behandelcentra, meidenspecifieke doelgroepen en specialistische dagopvang. Het werken met multi-problem gezinnen is haar niet onbekend.

Door haar vele werkervaring in, en ambitie voor deze doelgroep, is ze dan ook zelf een specialistische dagopvang, Jong en Jeugd, gestart in 2019.  

Haar Motto’s: Geef nooit op! Maatwerk is de sleutel!

Dat is ook de manier waarop Rachella haar doelgroep begeleidt. Cultuursensitief- en gebiedsgericht werken zijn daarbij zeer belangrijke pijlers.

Andere kenmerken van Rachella:  betrouwbaar, daadkrachtig, open en transparant. Ze heeft een goede dosis humor om soms iets net wat draaglijker te maken of iets beter te kunnen relativeren. Iets wat haar doelgroep zeker kan waarderen en waarin ze hen meekrijgt. 

Opleiding

SPW 4 Sociaal Pedagogisch Werker 2005

HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening 2009

Bewindvoering 2019