Simone van Huizen

Regiebehandelaar Jeugd

Locatie

Over Simone van Huizen

Na de zomer start Simone bij de Family Supporters Amstel-Meerlanden. Na ruim twintig jaar in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, verheugt zij zich erop om haar kennis en ervaring in te zetten voor haar werk bij de Family Supporters.

Simone haar doel is om gezinnen en jongeren het vertrouwen (terug) te geven zodat zij zelf weer verder kunnen. Om die reden is het voor haar van belang dat er regelmatig met elkaar afgestemd wordt: wordt er nog gedaan wat nodig is en werkt dat nog? Het gezin of de jongere meenemen in dit proces is voor Simone vanzelfsprekend. Zij vindt het belangrijk dat er mét hen gesproken wordt, in plaats van over hen.

Simone vindt het belangrijk om in een omgeving te werken waarin iedereen zich veilig voelt. Je mag kritisch zijn en je eigen mening hebben. En humor mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Naast haar werk voor de Family Supporters houdt Simone zich, voor de kerk waarbij zij is betrokken, bezig met het opzetten van een praktisch en sociaal vangnet voor mensen die niet op familie of vrienden terug kunnen vallen. Simone haar drijfveer hierin is dat iedereen die dat wil, altijd iemand heeft om op terug te vallen.

Simone is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze houdt van reizen en van gezelligheid met vrienden en familie.

Opleiding

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Competentie Gericht Werken

Gezinsgericht werken vanuit vraaggericht perspectief

Rots en Water, diverse specialisaties

KIES coach

Faalangstreductie Trainer

SoVa trainer

Signs of Safety

Wrap Around Care

Sociale Netwerkstrategieën

Beroepscode & Tuchtrecht

JIM aanpak

De Schip Aanpak

Vriendenprogramma

Praten met pubers

Kwetsbaar gezin goed genoeg

Kinderen in de rouw

Coming in: ondersteuning aan biculuterele LHBT personen

Beroepsethiek

De Nieuwe Route

Ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen