Asmin Yurtsever

Psycholoog

Locatie

Over Asmin Yurtsever

Asmin is een psycholoog die gespecialiseerd is in het werken met jongeren en volwassenen van diverse leeftijdsgroepen en etnische achtergronden. Tijdens haar bachelorstudies deed ze onderzoek naar familierelaties en hun impact op het toekomstige zelfvertrouwen van kinderen. Ze heeft ook verschillende stages afgerond en een jaar gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis. Daarnaast heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan in het werken met jongeren en studenten in verschillende contexten, waaronder onderwijs, sport, recreatie en onderzoek.

Centraal in de aanpak van Asmin staat het opbouwen van niet-veroordelende, oprecht nieuwsgierige en humorvolle interacties met anderen. Ze hecht veel waarde aan het opbouwen van sterke relaties en streeft ernaar een veilige en open omgeving te creëren waar individuen hun emoties kunnen erkennen en zich gehoord en gezien kunnen voelen. Asmin handhaaft consequent transparantie en eerlijkheid in haar interacties.

Ze heeft gewerkt met diverse doelgroepen, waaronder individuen die worstelen met trauma, verschillende angsten, depressie, relatieproblemen en uitdagingen waarmee expats te maken krijgen, zoals eenzaamheid, culturele verschillen en aanpassingsproblemen. Geboren en opgegroeid in een immigrantengezin in Istanbul, verhuisde Asmin voor haar professionele ambities naar Nederland, nadat ze eerder in Polen, Zweden en de VS had gewoond en gewerkt. Deze ervaringen hebben haar begrip en waardering voor verschillende culturen verrijkt.

Asmin heeft haar eerste masteropleiding afgerond in Zweden, waar ze werkte in een opvanghuis voor vrouwen en vluchtelingen, terwijl ze onderzoek deed naar de effecten van vroege hechtingsstijlen op volwassenheid. Ze heeft gewerkt als onderzoeker en docent aan Nederlandse universiteiten. Asmin spreekt meerdere talen en in Nederland heeft ze gewerkt met immigranten, expats, verschillende etnische minderheden en mensen die deel uitmaken van LGBTQIA+ gemeenschappen.

Buiten haar professionele leven zoekt Asmin ontspanning in verschillende sporten, dansen, muziek, het spelen van bordspellen en reizen.

Opleiding

Bachelor Psychologie, minor Bedrijfskunde (Isik University)

Erasmus+ onderwijsuitwisseling, antropologie en internationale betrekkingen (University of Warsaw)

Master Psychologie (research) (MSc) Lund University

Master Klinische Psychologie Universiteit Leiden

CGT (Cognitieve gedragstherapie)