Ilse Withaar

Ambulant hulpverlener: Gezinsbehandelaar

Locatie

Over Ilse Withaar

Gemotiveerd en bevlogen is Ilse 25 jaar geleden begonnen als pedagogisch hulpverlener binnen de 24-uurs behandelgroepen met jeugdzorgwerk. Een paar jaar later is zij een gezinshuis gestart.

Zij heeft veel ervaring en kennis opgedaan over hechtingsontwikkeling, trauma gerelateerd gedrag, systemisch werken, loyaliteiten, ADHD en Autisme Spectrum Stoornissen. Zij is gespecialiseerd in werken aan herstel vanuit een trauma sensitieve benadering met gebruik van de methode ‘zorgen voor getraumatiseerde kinderen’.

Vanuit dagbehandeling jonge- en schoolgaande kind, 24-uurszorg en therapeutische pleeg- en adoptiezorg heeft zij jaren intensieve ambulante gezinsbegeleiding geboden. Haar denkwijze is positief en gericht op kansen en mogelijkheden.

In haar werk geeft Ilse psycho-educatie, praktische tips en handvaten. Enkele methodes die zij gebruikt zijn; de bouwstenen van hechting, een taal erbij en geef me de vijf. Zij werkt met het hele systeem aan de sleutel tot verandering. Denk aan vader, moeder, kinderopvang, peuterspeelzaal, familie, vrienden, school, netwerk. “It takes a village to raise a child”.

Nog steeds is Ilse gezinshuisouder en laat zij zich inspireren door de kinderen en jongeren!

Ilse werkt graag bij FamilySupporters Twente. Zij gelooft in de kracht van het gewone leven, waarbij soms ondersteuning en expertise van de ander nodig is. Vanuit diversiteit en in verbinding met de ander ontdekken wat werkt!

Opleiding

MBO Sociaal Agogisch Werk

HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening

HBO minor Maatschappelijk Werk

Post-HBO Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding

Diverse trainingen binnen het vakgebied