Elke de Wit

Gezinscoach/behandelaar

Locatie

Over Elke de Wit

Elke is als een enthousiaste gezinscoach/behandelaar werkzaam binnen FamilySupporters. Wat ze in haar werk belangrijk vindt, is om vanuit nieuwsgierigheid en met een open blik aan te sluiten bij de behoeften en het tempo van de ander, ruimte en aandacht hiervoor te nemen en een samenwerking aan te gaan vanuit openheid en vertrouwen. Ze streeft ernaar de ander aan het denken te zetten en samen te kijken naar mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden, naar waar er ruimte is voor beweging en dit de ander zelf laten ervaren. Haar benadering ten opzichte van jongeren en gezinnen is fijn en respectvol. Elke neemt ze serieus, zij betrekt ze waar mogelijk en denkt goed mee over oplossingen. Zij gaat daarbij uit van de kwaliteiten van jongeren en gezinnen en gelooft dat je alleen tot duurzame oplossingen komt als niet enkel het individu verandert maar ook de omgeving. Elke kan goed analyseren wat er speelt bij jongeren en gezinnen, zij kan reflecteren op wat er bij zichzelf en bij de ander gebeurt en zij stelt zich flexibel op.

Elke is bij FamilySupporters gaan werken omdat zij graag werkt binnen een organisatie die de zorg beter wil maken en waarbij het leveren van maatwerk centraal staat. Voordat Elke bij FamilySupporters aan de slag is gegaan heeft zij ruim 15 jaar behandelaar binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt.

Op persoonlijk vlak vindt Elke het fijn om met haar eigen gezin leuke dingen te doen, te wandelen, te lezen of zich te verdiepen in iets nieuws. 

Elke is aangesloten bij het SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. 

Werkdagen: maandag en donderdag.

Opleiding

Orthopedagogiek/ Onderwijskunde aan de Universiteit van Leiden
Mindfulness trainer
Geweldloos verzet in gezinnen en op school (NVR)
COMET (Competitive Memory Training) 
Competentiegericht werken
Training executieve functies
Brain Blocks
CFT (compassion Focused Therapie)
Teken je gesprek