Vhernadette van Elleswijk

Gezinscoach & WMO coach & Ondersteunende officemanager

Locatie

Over Vhernadette van Elleswijk

Vhernadette werkt als gezinscoach en WMO-coach bij FamilySupporters. Naast het begeleiden van gezinnen en individuen, ondersteunt Vhernadette de officemanagers in de regio Haaglanden. Vhernadette vindt het belangrijk dat iedereen mee kan gaan in de samenleving. Met haar kennis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vindt zij het fijn om anderen daarmee te ondersteunen. Vhernadette ziet de wereld niet zwart of wit, waardoor zij goed uit de box kan denken en kan handelen. Niets is te gek voor haar en ze zal altijd kijken naar de mogelijkheden. Op de werkvloer is ze een open, betrokken en gezellige collega, die altijd open staat om een handje te helpen. Vhernadette is creatief en kan snel handelen in een situatie.

Vhernadette is ooit begonnen met een  juridische opleiding op het MBO om mensen te kunnen ondersteunen. Daarna is haar liefde gegroeid om persoonlijker aan te slag te gaan met mensen die het moeilijk vinden om te kunnen functioneren in de samenleving. Daardoor is ze de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan volgen op het HBO. Ze is betrokken geweest met gezinnen, daklozen en met mensen die niet goed de taal machtig waren. Vanuit haar rol als maatschappelijk werker kom je continu diversiteit tegen, waardoor iedere hulpvraag uniek is waardoor je altijd anders moet schakelen. Daarnaast zet Vhernadette zich in voor de LHBTI-community, daar is ze begonnen als een peereducator die voor de klassen voorlichtingen gaf aan studenten en leerlingen op het VMBO. Uiteindelijk is Vhernadette nu 1 van de bestuursleden en ondersteunt zij de peereducators waar zij ondersteuning nodig hebben.

Kort gezegd: Vhernadette staat naast de mensen en voor de mensen. 

Opleiding

VMBO-Theoretisch, MBO Juridisch Zakelijk Dienstverlening, HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening. EHBO voor kinderen (Nikta)