Kristel Severin

Systeemtherapeut

Locatie

Over Kristel Severin

Het zijn de mensen waar we het meest van houden die ons het blijst kunnen maken…………. en het boost! Liefde en boosheid zijn zo’n puzzel!....Het is een ander soort boosheid dan de boosheid dat we mogelijk voor vreemden voelen, omdat deze boosheid zo diep verstrengeld is met liefde en verbinding.

Fred Rogers, The world according to Mr. Rogers

Kristel is een betrokken, warme en doortastende therapeut. Met de nodige eigen levenservaringen in haar rugtas weet ze wat het is om voor de nodige uitdagingen te staan. Ze heeft zich mogen ontwikkelen middels de nodige opleidingen en middels zelfonderzoek.

Kristel heeft de kans gekregen om vanuit haar hart te voelen en te leven en staat op die manier dicht bij zichzelf en anderen. Haar invoelend vermogen is hoog ontwikkeld. Kristel is er altijd op gericht zichzelf te ontwikkelen, zowel als systeemtherapeut als op persoonlijk vlak.

Verder is ze gezegend met haar man, drie fantastische dochters en hond. Veel van haar vrije tijd besteed ze dan ook samen met haar gezin. Daarnaast houdt ze erg van tuinieren, lezen en wandelen.

Kristel geeft individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie. Haar specialiteit richt zich op het geven van hechtingsgerichte therapie.

Individuele therapie
Het is mogelijk om voor individuele gesprekken te komen. Dit als je bijvoorbeeld graag zou willen onderzoeken wat er gebeurt tussen jou en jouw omgeving. Het kan zijn dat je eerst zelf duidelijk wil gaan krijgen wat er gebeurt voordat je belangrijke anderen wil gaan betrekken, ook kan het afdoende zijn om zelf dit inzicht te verkrijgen waarmee je in staat bent om verandering aan te brengen.
Soms is je omgeving ook nog niet zo ver om met je mee te gaan, soms kan dit veranderen gedurende het traject. Alles kan hierin.

Relatietherapie
Soms lukt het samen niet meer om elkaar nog écht te zien, zijn er veel ruzies of discussies, worden er over en weer veel verwijten gemaakt en raken partners steeds verder van elkaar verwijderd. Dan is het goed om hulp te zoeken. Met het aangaan van therapie doorbreek je de normale manier van communicatie met elkaar. De vragen die je gesteld worden zetten je aan tot denken maar vooral de antwoorden van je partner maken dat je mogelijk weer op een andere manier naar hem of haar kunt kijken.

Gezinstherapie
Ook in de relatie tussen ouder(s) en kind(eren) kan er van alles ontstaan. Veelal zal het lukken om dit zelf het hoofd te bieden door er samen over te spreken of anders naar te handelen.
Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat niet goed helder wordt wat er nu precies aan de hand is en het een stuk lastiger is om er goed op te reageren. Dit soms met de nodige veranderingen in gedrag tot gevolg.
Ieder individu zal anders reageren op bijvoorbeeld heftige gebeurtenissen binnen een gezin of familie, deze manieren zijn vaak niet bekend van elkaar waardoor er zo maar opeens onbegrip kan ontstaan.
Het weer echt met elkaar in contact komen, elkaar weer leren begrijpen en daardoor weer kunnen verbinden kan dan ook erg helpend zijn.

Opleiding

Ruim 17 jaar heeft Kristel gewerkt bij een groot orthopedagogisch behandelcentrum, dit vanuit verschillende functies. Na haar studie als maatschappelijk werker is ze aan de slag gegaan als groepsleidster op een 24-uur behandelgroep maar dit bleek toch niet haar roeping. Het iets betekenen voor gezinnen voordat een uithuisplaatsing nodig was, dat kwam meer in de richting. Tien jaar lang werkte ze als ambulant gezinsbehandelaar. Steeds meer ging Kristel op zoek naar waar bepaalde patronen binnen gezinnen zijn oorsprong vinden en dat maakte de studie tot systeemtherapeut een logische vervolgstap. Inmiddels is Kristel al weer zo’n 6 jaar aan het werk als systeemtherapeut.