Marieke Jongejan

Gezinscoach

Locatie

Over Marieke Jongejan

Marieke heeft in 2008 de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond.

Sindsdien is zij werkzaam als ambulant begeleider binnen de psychiatrie. Ze heeft voornamelijk gewerkt met volwassenen en kinderen met autisme, ADHD, ADD, bipolaire stoornissen en depressies.

 

Marieke vindt het belangrijk dat ieder mens zich gezien en begrepen voelt. Ze staat naast de persoon om gezamenlijk een plan te bedenken en de gestelde doelen samen te behalen. Naast hard werken is humor en relativeringsvermogen onmisbaar “het houdt de boel zo lekker in balans”.  

 

Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen blijft ze actief bezig met haar eigen leerproces en ontwikkeling. Door de jaren heen heeft zij verschillende cursussen en trainingen gevolgd, waaronder de IAG opleiding (Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding). Het werken met gezinnen vindt zij het meest interessant. Marieke gaat zich daarom eind 2022 verder specialiseren tot systeemtherapeut.

Cliënten waarderen Marieke het meest vanwege haar kalme benadering. Ze is oprecht betrokken, kan goed luisteren en kan als het moet ook doortastend zijn. Een uitspraak die bij haar past is “ ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg”. Eerlijkheid en duidelijk zijn is belangrijk om tot een goede samenwerking te komen. 

Opleiding

SPH