Brenda Schweitzer

Gezinscoach/Systeemtherapeut

Locatie

Over Brenda Schweitzer

Brenda heeft ruim 20 jaar ervaring binnen de jeugdhulpverlening.

Brenda is systeemtherapeut bij Family Supporters en lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie. Daarnaast is ze bij Family Supporters ook werkzaam als Regiebehandelaar Jeugd. Ze werkt met zowel gezinnen, ouders, als kinderen van elke leeftijd.

Brenda vindt als systeemtherapeut dat een probleem van een gezinslid nooit op zichzelf staat, dat je elkaar nodig hebt om patronen te doorbreken en verder te komen. Zowel de opleiding tot systeemtherapeut als haar levenservaringen hebben Brenda de afgelopen periode als mens en zeker ook als professional rijker gemaakt.

Het maken van contact met cliënten, verbinding zoeken, echt naar je cliënt kijken en luisteren, is waar Brenda nu voldoening uit haalt. 'Wie zit er nu werkelijk tegenover mij, wat zit hun dwars en waar kan en vooral mag Brenda van de cliënt iets in bijdragen', zijn de uitgangspunten om in de behandeling aandacht voor te hebben.

Kijkend naar haar werkhouding en het contact dat zij heeft met cliënten, is haar betrokkenheid een sterke kant. Een niet veroordelende houding, rust en vriendelijkheid zorgen ervoor dat het lukt om met cliënten over moeilijke en pijnlijke kwesties te praten. Middels het maken van een genogram, een tijdslijn, gericht kijken vanuit veerkracht en netwerk en werken met een taal erbij! zijn onder andere methodes die elk traject aan bod komen.

Wanneer je mensen vertrouwen kunt geven, is alles mogelijk en bereikbaar.

De overtuiging van Brenda is dat je met het durven kijken naar jezelf, kwetsbaar zijn en het accepteren van hulp van anderen, zoveel kunt bereiken. Dat je daarmee zelfs boven jezelf uit kunt stijgen. En hoe mooi is dat!

Opleiding

NVRG opleiding tot Systeemtherapeut