Willemijn Noordhoff

Psychiater

Locatie

Over Willemijn Noordhoff

Willemijn werkt bij FamilySupporters als psychiater. Zij heeft haar opleiding tot psychiater gevolgd bij GGZ Rivierduinen en is ervaren in het werken met trauma (eerder onder andere bij Arq centrum ’45 en Splinter GGZ).

Willemijn heeft ervaring met EMDR, NET (narratieve exposure therapie), MBT (mentalisation based treatment) en sensorimotor psychotherapie. Ze hecht veel waarde aan betrekken van van het lichaam in de therapie. Trauma zet zich grotendeels vast in de niet talige delen van het brein en uit zich via het lichaam. Het lichaam onthoudt dus wat het hoofd vaak vergeten is. Het is volgens haar dan ook essentieel dat mensen zich eerst weer veilig kunnen voelen in hun lichaam en tools hebben om zichzelf te reguleren. Hiervoor biedt zij technieken aan vanuit sensorimotor psychotherapie en trauma sensitieve yoga.

Willemijn creëert in de contacten een veilige setting door haar openheid, humor, oprechte betrokkenheid en speelsheid.

Naast contact met cliënten heeft Willemijn een passie voor lesgeven en is zij docent in verschillende opleidingen.

Wanneer Willemijn niet aan het werk is houdt zij ervan om de natuur in de gaan: wandelen, surfen in de zee en tijdens vakanties met de camper naar ruige kusten of hoge bergen voor het buitenleven.

Opleiding

Geen info