Hanne Lamers

GZ-psycholoog

Locatie

Over Hanne Lamers

Hanne is september 2021 begonnen bij FamilySupporters. Voorheen werkte zij ruim 9 jaar bij een andere organisatie voor jeugdhulp en GGZ hulpvragen, waarvan zij de eerste 4 jaar deze baan combineerde met een baan als schoolpsycholoog in het speciaal basisonderwijs in Den Haag.

Hanne heeft de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd en zich vervolgens meer verdiept in behandelingen van angst en trauma. In haar behandelingen werkt zij onder andere met cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ook is psycho-educatie, uitleg over waar de cliënt last van heeft, een belangrijk onderdeel van haar behandelingen. Hoe beter een cliënt (en de omgeving) begrijpt wat er speelt, dat hij of zij daar niet alleen in is en wat kan helpen om minder last te ervaren, hoe beter het met de cliënt zal gaan. Hanne vindt de samenwerking hierin met cliënt en het systeem belangrijk, omdat met de kennis en ervaring vanuit haar vak als psycholoog in combinatie met de zelfkennis van de cliënt en de kennis van de cliënt van onder andere ouders het meest helder beeld kan worden geformuleerd en daarmee passende behandeling kan worden ingezet. Soms is er buiten gesprekken over de ervaringen van cliënt en zijn omgeving zelf (test)diagnostiek nodig om het heldere beeld te verkrijgen. Samen puzzelt Hanne dan met cliënt (en ouders). Samen is voor Hanne een sleutelwoord in de zorg die zij wil bieden. Wanneer de samenwerking goed loopt, er open, transparant en vanuit wederzijds vertrouwen aan de slag wordt gegaan, bereikt Hanne met haar cliënten de beste resultaten. 

Opleiding

Post-doctorale opleiding tot GZ-psycholoog

EMDR basiscursus en in november 2021 vervolg cursus EMDR

Cognitieve gedragstherapie (basiscursus algemeen en vervolgcursus systeemgerichte traumabehandeling bij kinderen en jeugdigen)