Linda Groot

Gezinscoach/gezinstherapeut

Locatie

Over Linda Groot

Linda is binnen FamilySupporters Noordkop werkzaam als Holistische Gezinstherapeut. Zij werkt volgens de Reversie Methode®, wat staat voor het terugdraaien van de tijd. In de praktijk ziet de ouder dat zijn/haar kind juist dát gedrag gaat vertonen of juist tegen dié ervaringen aanloopt, waar hij/zij het als ouder voor had willen beschermen. Deze methode gaat terug naar het kind in de ouder en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van het gedrag van de ouder waarop het kind reageert.

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die hun kinderen optimaal willen begeleiden en beter willen leren begrijpen. Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en ze zullen in die omgeving altijd opzoek gaan naar positieve indrukken. Ze passen zich dus op de de omstandigheden aan. Deze aanpassingen van hun natuurlijke gedrag kan gevolgen hebben op gedragsniveau en op fysiek niveau. De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die op zoek willen gaan naar een prettigere omgangssituatie.

 

Linda is zelf moeder van 3 kinderen en heeft 2 bonuskinderen in een samengesteld gezin. Ze haalt veel energie uit het zien hoe zij zich ontwikkelen, maar ze zijn vooral haar grootste spiegels! Ook doet ze veel ervaring op wat betreft de gezinsbalans als je in een samengesteld gezin leeft.

 

Linda probeert met haar enthousiasme, open en betrokken houding een band op te bouwen en werkt graag in een ontspannen sfeer die veilig voelt, voordat ze samen met haar cliënten een plan van aanpak maakt. Gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen en respect zijn hierbij de belangrijkste basis. Linda is flexibel en sluit aan bij de hulpvraag van de jongere en de ouder. Dit kan zowel in de thuissituatie, op externe locatie of bij FamilySupporters zelf. Werken volgens vaste protocollen en werkwijzen is dan ook niet iets wat bij haar past. Elk kind en gezin is uniek en vraagt ondersteuning op maat. Linda gaat er vanuit dat elke ouder of verzorger zijn kind op de best mogelijke manier wilt ondersteunen, vanuit liefde en de beste intenties.

Linda haalt veel rust, stabiliteit en positieve energie uit yoga en mindfulness. Als cliënten hier voor open staan, zal ze dit ook toepassen bij de individuele begeleiding van cliënten en bij gezinnen waar zij als coach gaat ondersteunen.

Ze staat open voor nieuwe ervaringen en wil dit graag delen met anderen ten behoeve van gezamenlijke groei.

  

"De positieve eigenschappen in een uniek persoon zien, daar het beste uithalen en trots kunnen zijn op iedere stap die behaald is"

Opleiding

Opleidingen:

  • 2022 Holistisch gezinstherapeut
  • Januari 2019 -MBO verzorgende- IG

Cursussen:

  • Basistraining systeem- en contextgericht werken 2022
  • Basistraining veiligheid 2022
  • Gelukskoffercoach-training 2019
  • Mindfulness - 2017