Linda Groot

Gezinscoach

Locatie

Over Linda Groot

Linda werkt sinds 2020 als gezinscoach bij Family Supporters.

Ze heeft 20 jaar ervaring binnen de zorg, voornamelijk binnen de ouderenzorg. Dit jaar is ze naast haar rol binnen Family Supporters actief in de gehandicaptenzorg, waarbij ze werkzaam is in een woongroep met cliënten met een licht verstandelijke beperking. Het werken in deze woongroep met al zijn diversiteit vraagt om verschillende omgangsvormen. Hierbij gaat het om het geven van praktische, sociale en emotionele begeleiding en ondersteuning bieden aan de cliënten op basis van de relevante hulpverleningsmethodieken. Ook persoonlijke verzorging, medische handelingen en psychologische problemen komen aan de orde en zijn een belangrijk onderdeel voor de functie die Linda beoefent als begeleider. De ervaringen die ze hierbij opdoet ziet ze dan ook als een mooie aanvulling bij haar werk als gezinscoach voor Family Supporters.

  

Linda is moeder van 3 kinderen en heeft 2 bonuskinderen in een samengesteld gezin. Ze haalt veel energie uit het zien hoe zij zich ontwikkelen, maar ze zijn vooral haar grootste spiegels! Ook doet ze veel ervaring op wat betreft de gezinsbalans als je in een samengesteld gezin leeft.


Linda is enthousiast, positief ingesteld en open in haar communicatie. Ze werkt graag in een ontspannen sfeer die veilig voelt, voordat ze samen met haar cliënten een plan van aanpak maakt. Gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen en respect zijn hierbij de belangrijkste basis.


Ze haalt veel rust, stabiliteit en positieve energie uit yoga en meditatie. Als cliënten hier voor open staan, zal ze dit ook toepassen bij de individuele begeleiding van cliënten en bij gezinnen waar zij als coach gaat ondersteunen.

Ze staat open voor nieuwe ervaringen en wil dit graag delen met anderen ten behoeve van gezamenlijke groei.

  

"De positieve eigenschappen in een uniek persoon zien, daar het beste uithalen en trots kunnen zijn op iedere stap die behaald is"

Opleiding


Opleidingen:

  • Januari 2019 -MBO verzorgende- IG
  • 1999 - Middelbaar Beroepsonderwijs Sector Gezondheidszorg en Welzijn

 

Cursussen:

  • Inzicht in autisme -2020
  • Triple-C Methodiek voor de begeleiding voor mensen met een (verstandelijke) beperking
  • Palliatieve zorg verlenen - 2019
  • Basiscursus persoonsgerichte zorg en ondersteuning- doelgroep ouderen- 2019
  • Inzicht in dementie - 2017
  • Mindfulness - 2017